Kui osad 2. ja 3. klassi õpilased jäid lõunasöögist ilma, said näiteks 7.-9. klasside õpilased Päevalehe reporteri Aime Vilu sõnul väga hästi süüa.

Paraku varitses täna väljakutel üldine veepuudus. Päikesest kurnatud tantsijatele toodi vett alles pärastlõunal. Homme veepuudusega enam probleeme olla ei tohiks.

Muret tekitas ka see, et paljud abituriendid pidid täna proovidest puuduma, kuna käisid ülikoolides sisseastumiseksameid tegemas. Vilu sõnul oleks haridus- ja teadusministeeriumi noortepeo toimumisaega etteteades pidanud kuupäevi korrigeerima.

Tänase treeningu käigus tantsisid Kotka tänava staadionil harjutanud 7.-9. klassi õpilased läbi mõlemad tantsud: Jõgeveste polka ja Jaaniräpi. Viimane meeldis Vilu sõnul noortele nii väga, et neil ei olnud mingit isu pausidele minna. “Noored olid niivõrd õhinal ja ei tahtnud ära lõpetada ega pausi tega,” ütles Vilu.

Vigastuste koha pealt täna tõsiseid traumasid keegi Kotka staadionil ei saanud, paar-kolm noort väänasid jala välja ning pidid päeva lõpuni pealtvaataja rollis olema, et jalg liigselt koormust ei saaks. Homme peaksid nad väljakul juba tagasi olema, kinnitas Vilu. Tõsisemate vigastatute asemele otsitakse asendajaid.

Vilu hinnangul olid lapsed tänaseks päevaks hästi ette valmistunud. Kardeti küll vihmast ilma, kuid päikesekreemid olid noortel siiski kaasas.

Olmeliste probleemidena tõi Vilu veel välja selle, et paljudes koolides, näiteks Ristiku koolis, puudub soe vesi. Mõnes koolis olevat aga vesi liiga kuum olnud, lisas ta.

Vilu sõnul läksid noored eile õhtul täiesti normaalsel ajal oma kottidesse magama ning joobes pidutsejaid ei täheldatud. Magamamineku eelse aja sisustamiseks on korraldajad planerinud mitmesuguseid üritusi. Mõned rühmad on käinud ka ujumas.

Homsed harjutused algavad Kotka väljakul, kuid päeva kulgedes viiakse tantsijad ka Kalevi staadionile harjutama. Neljapäeva õhtul viiakse Kalevi staadionil läbi nn must peaproov. Reedeses peaproovis tantsitakse osaliselt rahvariietega, et tüdrukud saaksid seeliku hoidmist harjutada ja korraldajad ülevaate värvide sobivusest.