Tallinna Vanalinna Päevade korraldustoimkond on kinnitanud tänavuste Vanalinna päevade juhtlauseks “Väärikad kodanikud, väärt meistrid”.

Vanalinna päevade korraldustoimkonna esimehe, Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul on oma kodanikukohust täitvad linnakodanikud igati väärikad. “Samas on väärt meistrid läbi ajaloo andnud meile selle keskkonna, kus on väärikal kodanikul hea elada,” kommenteeris Jürgenson tänavuste vanalinnapäevade juhtmõtet.

Sõbrapäeval sõlmisid Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson ja Eesti Nukuteatri direktor Meelis Pai koostöölepingu, mille kohaselt saavad 26. vanalinnapäevad toimuma 28. maist 3. juunini ja programmi lülitatakse Nukuteatri korraldatav rahvusvaheline teatrifestival Tallinn Teater Treff. XXVI Tallinna Vanalinna Päevad - Tallinn Teater Treff toob nädala jooksul Tallinnasse rahvusvahelise esinejaskonna.

Sel aastal on Vanalinna päevade kavas juba mullu suurt populaarsust kogunud üritused nagu muuseumide ööpäev, klassikalise muusika päev ja konverents, mille läbivaks teemaks on Tallinna kodanike ja meistrite roll meie linna ajaloos ja praegu.

Tallinna Vanalinna Päevi korraldatakse alates 1982. aastast, mil tollane Vanalinna elamuvalitsus tähistas kontserdiga Raekoja platsil ja mujal vanalinnas oma kümnendat tegevusaastat. Pidu nimetati korraldajate poolt Vanalinna päevadeks ning sellest on tänaseks välja kasvanud üks Tallinna suviseid esindusüritusi. Päevade peakorraldajaks on Tallinna Kesklinna Valitsus, ürituse projektijuhiks on teist aastat järjest Dein-Tom Tõnsing.