Miks sünnivad meie odaviskajate sähvatused kodumaal, aga välismaal kaared närbuvad? „Eestis viskame kaugele ju väikestel kodustel staadionitel. Siin on soojenduse tegemise rütm selline, et saame sama soojaga võistlusele viskama minna. Vajaduse korral saad teha 3–5 proovikatset. EM-il tegime soojenduse ära, siis sõitsime 35 minutit bussiga võistluspaika. Kohapeal saime teha kaks proovikatset ja võistlus algas,” selgitas Kirt erinevust.

Tuleb õppida pingega ja teistsuguse rütmiga toime tulema ja ennast vabalt tundma.

Mõistagi üritavad sportlased sellistest ebamugavustest üle olla ja ka tiitlivõistlustel oma võimeid maksimaalselt realiseerida. „Kodumaal oleme Risto Mätase ja Tanel Laanmäega olnud enam-vähem ühel pulgal, tiitlivõistlusel on Risto suutnud pea külma hoida ja jõudnud lõppvõistlusele. Tuleb õppida pingega ja teistsuguse rütmiga toime tulema ja ennast vabalt tundma. Kui tema seda suudab, miks siis meie Taneliga ei peaks suutma? Tahan olümpial teha oma võimetele vastavaid katseid, tahan suuta visata samamoodi nagu Eestis,” rääkis Kirt, kes on Mätase õpilane.

Eesti odaviskekolmik treenib nüüd nädala Otepääl. Laupäeval katsetatakse veel olümpiavormi. Laanmäe osaleb Soomes peetaval jõuproovil, kuid Kirt ei osanud veel öelda, kas tema ja Mätas pääsevad samuti Soome võistlema või löövad kaasa Valter Kalami mälestusvõistlustel.