25.01.2019, 18:07
Dimitri Demjanov: täpi, vahu ja laavakivi aeg on restoranides läbi
Pole olemas rahvust, kel oleks halb köök. On halvasti tehtud või serveeritud söök, halb aeg või halb seltskond, aga hingega tehtud toit on alati hea, ütleb Eesti kokanduse grand old man.
FOTO:
Järgmise aasta suvel peetakse Tallinnas maailma hinnatuima kokandusvõistluse, kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor. Eesti gastronoomia suurkuju Dimitri Demjanovi (72) side Bocuse D’Origa ulatub juba aastate taha, mil ta avas restorani Egoist, soovides teha maailma parima restorani.
„Selleks et saada parimaks, tuleb oma ala parimate kokkade juures õppida. Olin esimene eestlane, kes Paul Bocuse’i rahvusvahelises instituudis tudeeris,” meenutab Bocuse d’Ori Eesti president.
Oled juba tellija?