Hobuseaasta puhul teeme mahlaka hobuseprae!
Hobuselihast valmistatud toidu söömine võrdub ilmselt enamiku eestlaste jaoks samaga, kui ampsaks koera- või kassilihast tehtud rooga. Pean tunnistama, et lapsena suvel maal vanaema juures veedetud aja tõttu, mil hobuseid oli majapidamises korraga isegi rohkem kui üks, ei suudaks ma ise ilmselt teadlikult hobuseliha süüa. Samamoodi võiks ma ühe oma armsatest kassidest pannile panna.
Sarnane suhtumine hobustesse on ka anglosaksi riikides Inglismaal, Austraalias ja USA-s. See-eest aga paljudes Aasia (Jaapan ja Hiina) ja Euroopa (Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa ja Belgia) maades nähakse hobuse õrnas ja pehmes lihas hoopis delikatessi, mis kallima hinna ja mitte nii laialdase kättesaadavuse tõttu ei ole siiski igapäevane toidus nagu veise- või sealiha.