22.09.2018, 00:05
Kokk, keda vaimustavad metsikud maitsed
Kõige lihtsam on valmistada toite metsseast, aga põdraliha on parim. Veiseliha on selle kõrval suisa tuim, arvab Sagadi mõisa restorani peakokk Maren Rits.
FOTO:
Kokaks sai Maren saatuse tahtel. Algul tahtis ta minna õppima 1980-ndate alguse populaarseimat eriala, hotellimajandust, sest see andis harukordse võimaluse puutuda kokku välismaailmaga. Et neiu jäi napilt hotellieriala ukse taha ja kuna käes oli juba augusti lõpp, siis sai kiiresti asenduseks valitud kulinaaria eriala Toompeal asunud kooperatiivkoolis. Just sõna „kulinaaria” oli see, miks Maren oli nõus minema toitlustamist tudeerima. „Kokaks poleks ma elu sees õppima läinud. Ma ei osanud absoluutselt süüa teha!”