Korilasrahvakevad on täies hoos
Itaallased on väga uhked oma n-ö vaese talupoja köögi üle, mis kasutab hoolsalt hooajalist rohelist, mida loodus kevadel lahkesti pakub. Nende pestod ja pitsad, omletid ja pastad on alati väljendanud leidlikkust, kuidas ühendada kättesaadav ja odav tooraine maitsval ja meeldival moel. Eestlased üritasid pärast esimest iseseisvumist oma rasket nälja- ja orjaaega unustada ning koos ebameeldivate mälestustega visati üle parda ka oskused loodusest toidulauale tarvilikku lisa korjata. Nüüd need teadmised ja tarkused tasapisi naasevad ning paljude jaoks ei seostu korilus enam ajaga, kus midagi saada ei olnud ja seepärast tuli leivataina sisse tammetõrusid panna. Nüüd innustab inimesi vanu retsepte meenutama hoopis puhas ja lisaaineteta toidumaterjal ise.