Henri Ruul ise peab ennast kõigesööjaks, kellel toidu kohta eelarvamusi ei ole. „Minu jaoks algab tervislik roog toitainerikkast ja naturaalsest toorainest, mis on valmistatud toidu tegelikku maitset kõige paremini esile tooval viisil, näiteks sütel grillitud või aurutatud. Töödeldud toitu püüan süüa võimalikult vähe. Poolfabrikaadid on toitainevaesed ega tekita minus head emotsiooni ja naudingut,” ütleb ekspert resoluutselt. „Toitumise juures pakub mulle suurt huvi, kuidas saada söögist maksimaalselt kasu, olgu siis sooviks sportlikku sooritusvõimet parandada, organismis mõne toitaine puudust korvata või hoopis kehakaalu reguleerida. See eeldab nii teadlikku toiduvalikut ja head toorainet kui ka tervislikke söögivalmistamisviise, mis säilitavad roas võimalikult palju väärtuslikke toitaineid. Samuti peab toit olema maitsev ning seda tuleb osata nautida, et olla õnnelik ja tõsta oma elukvaliteeti,” ütleb ta.