Kui ma esmaspäeva hommikul toidublogija Silja Luide (33) juurde jõuan, on brownie’d juba valmis ja tuba šokolaadilõhna täis. Silja on koduse pusa ja retuusidega, paistab jube õnnelik ja jahvatab kohviube. Siis kuumutab piima ja vahustab seda kuuma piima päris pikalt. Kohv saab kange ja luksuslik, sama võib öelda šokolaadikoogi kohta.
Et toidublogija Silja Luide jõuluks oma kokaraamatuga välja tuli, pole mingi saladus. Et ta kolmandat laupäeva Kanal 2 kokasaadet „Lusikas” juhib, on ka kõigile näha. Aga et tegu on naisega, kes on vahetanud hästimakstud advokaaditöö vabakutselise toiduhuvilise elu vastu, teavad ainult ta lähedased.
„Ma olen alati teadnud, et mina ei võida seda võistlust, kellel on surres kõige rohkem asju. Asjade kogumine on mõttetu, emotsioonid loevad,” ütleb Silja. Kui tuli masu ja toona pangas töötanud juristil kadus ära kõik huvitav töö, jäi vaid jamade klaarimine, oli otsus küps. 2010. aastal tuli ta töölt ära. Nn vabast aastast, et ringi rännata, oli ta ammu unistanud, aga tegutsemist takistas hea idee puudumine. Perfektsionistist Siljale tundus, et lihtsalt niisama ilma peale uitama minna pole õige, isegi kui oled sellest aastaid unistanud.