Mees, kes muutis (tele)toidumaailma
„„Ära usalda kõhna kokka” on rumalaim asi, mis kunagi öeldud. Vaata ükskõik millise tipprestorani meeskonda ja sa näed kõhnu tumedate silma-alustega magamata noori kutsikaid, kes näevad välja, nagu oleksid äsja Jaapani vangilaagrist põgenenud, kuid peavad köögis hakkama saama nagu [sõjaväe eriüksuslased] Rohelised Baretid.” See tsitaat pärineb nädal tagasi meie seast 61-aastaselt lahkunud telekoka ja kirjaniku Anthony Bourdaini raamatust „Keskmiselt küps. Verine tervitus toidumaailmale ja kõigile, kes toitu armastavad”. See oli esimene Bourdaini teos, mida lugesin kaheksa aastat tagasi Pariisis kokakoolis õppides. Sellest sai alguse imetlus ja austus inimese vastu, kes oskab toidust kirjutada tõeliselt paeluvalt, kirglikult ja otsekoheselt.