15.03.2014, 04:30
Mis maitseb Moskva rahvale?
Andrei Šmakov, kes juhib korraga restorane nii Tallinnas kui ka Moskvas, annab meile kiire sissevaate idanaabri toidukultuuri.
FOTO:
Andrei Šmakov on Eestis tuntud peamiselt kõrgelt hinnatud restorani Ribe peakokana, kuid iga nädal sõidab ta korra ka Moskvasse.
Seal vastutab ta ühe linna vanima hotelli Metropoli 250-kohalise restorani ja samas hotellis asuva Šaljapini-nimelise lobby-bar’i menüü eest. Kuigi Metropoli restoran on eksisteerinud juba aastakümneid – Andrei sõnul on isegi iga tool selles söögikohas ligikaudu 100 aastat vana ja maksab 3000–4000 eurot –, on endiselt tegemist populaarse söögikohaga, kus toimuvad pidevalt pankade, suurte ettevõtete ja moeajakirjade (sh Vogue Russia, GQ) banketid, vastuvõtud ja peod. On täiesti tavaline, et seal pakutakse ühel päeval esmaklassilist kehakinnitust 600–700 inimesele.