13.05.2016, 23:55
Mismoodi maitseb Hiiumaa?
Hiiumaal on hulk mõnusaid söögikohti, mida kõiki ükshaaval arvustada ei jõua. Mõne aja eest pakkusid kangemad kohalikud kokad oma loomingut Suuremõisa lossis pidulikul õhtusöögil. Kogetut tagantjärele hinnates saame pildi saare gastronoomilistest võimetest.
FOTO:
Hiiumaa maitsete aasta (vt www.hiiumaamaitsed.ee) avamiseks korraldatud seitsmekäigulise õhtusöögi peakokk oli Ööbiku gastronoomiatalu peremees Ants Uustalu, käigud valmistasid ette kuue Hiiumaa toiduettevõtte – Hõbekala kohviku, Roograhu sadama restorani, Ungru Resto, Lesta & Lamba Grilli, Hiiu Gourmet’ ja Paavli Koogitare kokad. Koduleib tuli lauale Vetsi Talli trahteri ahjust ja kasemahl nõrgus kohalikest kaskedest. Neile, kes veini pruukida ei saanud, jäigi kasemahla joomise rõõm – muud alternatiivi alkoholile ei pakutud.