02.10.2015, 23:30
Nädalavahetuse maius
Sügisel saab veel mõnusalt piknikku pidada. Magusaks on piknikule hea kaasa võtta midagi, mis meenutab suve. Just selleks saatis Sirli Välja LP lugejatele oma ämbrikoogi retsepti.
FOTO:
Küpseta biskviitpõhi või osta see poest. Lõika välja ämbri mõõtu parajad rattad või haki biskviit kuubikuteks.
Lao plastämbrisse kiht biskviidikuubikuid või aseta põhja biskviidiratas. Kata kohupiima-vahukoorekreemi ja marjadega (mustikad, sõstrad, vaarikad, maasikad, põldmarjad). Külmutatud marju pole vaja sulatada. Järgmiseks kihiks pane jälle biskviit ja nii edasi, kuni soovitud kõrgus käes. Pealmiseks kihiks jääb kohupiimakreem. Kaunista marjade ja söödavate õitega.
2,3-liitrise ämbri saab täis viiest munast küpsetatud biskviidist (kuus kihti) ja kahest pakist kohupiimapastast.