20.09.2014, 04:30
Õpime ennast õuntega kiitma
Ühel varahommikul loksusin parvlaevaga mandri poole ja puhvetis ei pakutud muud kui mannaputru – lapsepõlve klassikat.
Nisumannat minu köögikapis ei ole ja mannaputru pole ma ka juba ammu keetnud. Siiski otsustasin endale serveerida nostalgiatoitu sellisena, nagu ta kunagi armsaks sai. Mitte suure moosisilmaga, vaid sulavõi ja suhkruga. Suur hulk tühje kaloreid maitses tõepoolest autentselt. Just niisuguste nippidega programmeerivadki armastavad emad maitseretseptoreid. Ikka killuke võid pudru sisse ning killuke peale, suhkrut sutsuke sisse ja natuke peale... Et oleks rammus ja toitev ning lapsuke kasvaks ja kosuks. Sest kui ei kosu, ütleb arstiõde igakuisel kaalumisel keskmist ja normipärast taga ajades, et ema ei saa oma ülesannetega hakkama.