31.12.2016, 00:05
Sitsiillasest peakokk: söögi valmistamine on nagu filosoofia, igaühel on oma arusaam
Kõige parem toit on Sitsiilias, kinnitab hotelli Hilton restorani The Able Butcher juhtiv peakokk Salvatore Coco.
FOTO:
Itaaliast pärit peakoka Salvatore Coco arvates on uue restorani loomine nagu lapse kasvatamine: alguses peab õpetama võsukese kõndima, aga seejärel talle ikka paar-kolm aastat abiks olema, et kõndimine paremini välja tuleks. Juunis avatud 170-kohalise restorani käimalükkamiseks saabus Salvatore Eestisse juba märtsis, et välja töötada roogade retseptid ja koolitada kokad. Köögis töötab kokku 34 inimest, kellest 27 on kokad. Peale päev otsa avatud söögikoha klientidele kokkamise on restoraniköögi vastutusel ka hotellis toimuvatel konverentsidel ja muudel üritustel osalejate toitlustamine.