Toit: kas männikäbimesi on parem kui kadakavein?
Ühel kenal neljapäeval oli Kuressaare GoSpa ruumidesse üles rivistatud rohkem kui 150 hoidisepurki ja -pudelit, nende hulgas kaks veini ja kali, põnevad siirupid, lugematu hulk moose ja letšosid, kohvipulber ja teesegud, õunaseemnejahu ja männikäbimesi.
See oli tõeline maitsemaraton Meie Maa hoidistekonkursi žüriiliikmetele, kelle hulgas olid sel aastal näiteks „Köögikodanike” saatejuht Priit Kuusk, Pere ja Kodu peatoimetaja Heidit Kaio, kohalikud Kuressaare maitsekütid Fleur Sprenk ja Derek Ewen, GoSpa peakokk Toomas Leedu ja paljud teised kohaliku toidu väärtustajad ning hindajad. Selliseks maratoniks tuleb valmistuda – näiteks enne pea 80 magusa hoidise maitsmist on tark paar päeva enne mitte suhkrut süüa, soolaste puhul pidada aga silmas, et ei alustataks kohe kõige tšillisematest kastmetest, sest muidu ei ole võimalik enam järgmistel vahet teha jne. Aga valmistu palju valmistud, lõpuks on tulemus ikka see, et magusat hindavad inimesed tulevad vahepeal südame puperdamise leevendamiseks hapukurki hammustama ja soolaste hoidiste rahvas võtab kosutuseks lusikatäie männikäbimett, enne kui järjekordse letšo lusikatäie taldrikule tõstab.