Tõlkijast tordikuninganna



Merle Jakobson lõpetas esimese eestlasena maailma vanimas kokakoolis Le Cordon Bleu kondiitriõppe kõik kolm taset.
Merle Jakobson lõpetas esimese eestlasena maailma vanimas kokakoolis Le Cordon Bleu kondiitriõppe kõik kolm taset.Foto: erakogu

Kindlasti on paljudel teleekraanilt meeles särasilmne Merle Jakobson, kes pagarisaates mängleva kergusega filigraanselt keerulisi küpsetisi valmistas. Üle kümne aasta Luksemburgis tõlkijana leiba teeniv Merle kavatseb elus kannapöörde teha ja suvel Eestisse naasta, et hobi tööks muuta.

Merle esimesed söögitegemise mälestused seostuvad perekondlike tähtpäevadega, kui ta koos isaga kartulisalati komponente täiuslikeks minikuubikuteks hakkis. Järgnes juba ühiselt kaneelirullide ja maasikatortide valmistamine. Ei läinud kaua aega, kui pidevalt kokaraamatuid lapanud koolitüdruk alustas iseseisvalt keekside küpsetamist.

Edasi lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta artikkel
0,59 € Osta artikkel
Tutvu maksevõimalustega >>
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare