Eks ta ole. Koolis sai, muide, fakte tundes juba rahuldava kätte, seega Dickensi jutt pole vale. Teisalt taas, palju meil õpitust meeles on? Ja palju neist tänapäeval kehtivad? Ehk nagu autorid ütlevad – fakt muutub ajas. Ning lisavad, et isegi kõigi faktide isa, Suure Paugu teooria, on ebakindel.

Faktid on vajalikud selleks, et panevad meid mõtlema ja toovad välja eelarvamuste kammitsast.

Ameerikas olevat plastist flamingosid rohkem kui elus flamingosid. Ning maailmas lõvikujusid rohkem, kui elus lõvisid… Kahetsusväärsed faktid, mis inimkonnale au ei tee – eelistada plasti ja kivi-rauda elule.

Suurim kobraste ehitatud tamm on kaks korda pikem kui Hooveri tamm, milles on nõnda palju betooni, et saaks ehitada tee USA rannikust rannikuni… Ehk siis koprad on vägevamad.

Restoranides taustaks mängiv klassikaline muusika suurendab summat, mida inimesed kulutavad veinile. Ja enne sööki veini joomine paneb inimese sööm 25% rohkem… Niisiis: Beethoveni saatel veiniklaas pihku ja kasum tõuseb.

2013. aastal süüdistas Venezuela valitsus opositsiooni tualettpaberi varumises ja selle üleriikliku puuduse põhjustamises… Eesti poliitikuil on veel arenemisruumi, aga mitte küll palju.

Praktiliselt kõigil korealastel puudub geen, mis paneb kaenlaalused higistama… Rexonal sealmail minekut ilmselt ei ole.

Üksindus on tervisele sama kahjulik, kui suitsetada 15 sigaretti päevas… Äkki tuleks üksindus samuti maksustada?

Ja veel 1402 samaväärset fakti.