Orb X kuulub heade palgamõrvarite kategooriasse ja kahe raamatu põhjal võib öelda, et ta on meie planeedi üks ohtlikumaid tüüpe. Mullu eesti keeli ilmunud sarja avaosa tutvustas, kellega on tegu.

Evan Smoak valitakse välja lastekodulaste seast ning temast saab järjekorras 23. tubli palgamõrtsuk, Orb X. Kui pangaarve pungil täis – töö eest maksti kaheksakohalisi summasid – ja üks hea inimene kahetsusväärselt teise ilma saadetud, hakkab ta aitama hädasolijaid ning puhastama maailma saastast. Mõnikord piisab läbipeksmisest ja paari liigese väljaväänamisest, kuid teinekord nõuab probleem letaalset lahendust.

Niisiis pöördus Orb X õigele teele ning temast sai Mees Eikuskilt, hädasolijate abiline. Kes helistab telefonil 1-855-2-EIKUSKIL, see pääseb. Ainult et sellega läheb teinekord pisut aega, sest ka supermehel on halbu päevi.

Seekord peab Orb X võitlema enda elu eest ja vangistusest välja murdma, mis pole mõistagi lihtne protsess. Kui ta ei ole nõus vabanemise eest korralikku summat välja käima, korraldatakse tema väljaostmiseks oksjon. Paraku pole ülepakkumisel osalejad paid poisid ja tüdrukud, vaid need, kellele Orb X on aastate jooksul tuska valmistanud, kui pehmelt väljenduda. Samal ajal ajavad teda taga ka teised orvud. Ehk siis olukord on nagu ujujal Aafrika jões – vees hiilib ligi krokodill, kaldal ootab lõvi.

„Inimesed helistavad Evanile, kui on hädas. Tuli mõte panna Evan hädasolijate olukorda ja vaadata, kuidas ta välja rabeleb,” selgitas Gregg Hurwitz teose ideed. „Mõttetööd kulus piisavalt. Ma, muide, jalutan Evaniga väljas rohkem, kui oma naise ja lapsega.”

Ülemäärast filosoofiat ei maksa raamatust otsida, sest seda ei leia. Küll aga topeltkoguses ameerikalikku actionit, lööminguid ja verd. Ning, nagu ikka: hea võidab kurja.