Kummalisel kombel tituleeritakse – ka eestikeelses Wikipedias – Suvorovit harrastusajaloolaseks. Ju seetõttu, et ta pole saanud akadeemilist ajalooharidust. Küll aga need, kes õndsal nõukogude ajal NLKP olemust ja teaduslikku kommunismi tudeerides diplomi said, on pärisajaloolased.
Kas eelnevas pole vastuolu? Nii Suvorov kui teised pidid tegelikkuse endale nullist selgeks tegema. Olgu siis mõlemad kas harrastajad või profid.

Samas ei tundugi Suvorov olevat õige ajaloolane, sest ta ei esita kuivi fakte, vaid üritab toimunut laiemalt lahti mõtestada. Ta julgeb öelda, et: „nii võis olla, sest…“ ja esitab vägagi tõepärase mõttekäigu.

„Murdumine“ on triloogia „Suure aastakümne kroonika“ teine raamat ja jätkab Stalini surmale järgnenud võimuvõitluse paljastamist.

„Uue aastatuhande algul avaldati mõned 1957. aasta sündmusi puudutanud saladokumendid Nõukogude arhiividest,“ kirjutab Suvorov eessõnas. „See uus informatsioon asetus vana peale, seda lõhkumata, kuid selgemaks ja eredamaks muutes. Taastades minevikku väikestest kildudest, justkui katkist rooma amforat, lubasin endale lülitada jutustusse dialoogid, mida pole kunagi ja kusagil fikseeritud. Kuid see pole fantaasiamäng, vaid katse täita need tühimikud, mille jaoks ei õnnestunud leida puuduolevaid väikesi kilde. Kui mosaiigis puudub üks tükike, siis teades, mis asub ümber tühja koha, võib raskusteta taibata, mis siin puudu on. Nii ma tegingi.“

Raamatust saab lugeda, kuidas:

- võltsiti ajalugu legendaarsel partei XX kongressil, kus tehti ainusüüdlaseks Stalin.

- pandi alus NSVL-i tulevasele seisakule ja lagunemisele;

- Egiptuse president sai Nõukogude Liidu kangelaseks, sest aitas maha suruda Ungari ülestõusu;

- asuti valmistuma kolmandaks maailmasõjaks, mis pidi muutma kogu maailma kommunistlikuks;

- Hruštšov osavate käikudega oma naha päästis;

- sõjaväeline juhtkond lõi salajase diversantide kooli;

- osavate manipulatsioonidega Žukov troonilt tõugati.

Ajalugu, kui saab piiluda varjatud telgitagustesse ning pealtnäha tühised sündmused lahti mõtestatakse, on pagana põnev