Seekordne mess kannab motot ”Loodusest inspireeritud ilu”, mis tähendab eelkõige keskendumist ilu saavutamiseks, säilitamiseks ja taastamiseks kasutatavate loodulike meetodite ja loodustoodete esitlemisele ja propageerimisele.

Messil osaleb väljapanekutega üle 100 firma, asutuse ja väljaande Eestist, Itaaliast, Leedust, Lätist, Maltalt, Poolast, Rootsist, Soomest, Tšehhist ja Venemaalt. Eksponeeritavate kaubamärkide rohkus teeb ”Ilu sõnumist” Eesti suurima ja mitmekesiseima valikuga ilusalongi.

Messi keskpunktis on nn profitsoon, kus tutvustatakse erinevaid salongiprotseduure, töövahendeid, samuti jagatakse kogemusi kõigile asjahuvilistele. Eraldi alal esitletakse soengutrende, juuksehooldusvahendeid ja -tarbeid.

Traditsiooniliselt toimuvad messi raames Eesti kosmeetikute liidu korraldusel jumestajate meistrivõistlused professionaalidele - sel aastal teemal ”Igas veetilgas peegeldub vikerkaar” ja juunioridele teemal ”Klassikaline õhumeik”. Kosmeetikud selgitavad endi hulgast parimad ka kutsemeisterlikkuse võistlustel.

Star Beauty koolituskeskus korraldab Eesti lahtised meistrivõistlused küünetehnikutele. Esmakordselt on ”Ilu sõnumil” kavas pediküürivõistlused.

Uudse jumestuskonkursi Be Professional! vahendusel saavad kõik asjaarmastajad omandada jumestuskunsti saladusi ning ka ise oma kätt ja silma proovida. Messil koostatakse külastajate hinnangute alusel ilutoodete edetabel.

Eesti võimlemisliidu eestvõttel toimuva AerobicFest 2006 raames korraldatakse Eesti meistrivõistlused sportaeroobikas, selgitatakse välja Aeroobikakuninganna 2006 ning tutvustatakse uusi treeningustiile.

Tervisefoorum ”Ilu - see on harmoonia” tutvustab biokosmeetika- ja tervisetooteid, toidulisandeid ja tervislikke eluviise.

Bed Time Story toob messikülastajate ette eksklusiivsed intiim- ja ööpesukaubamärgid. Troopika-ala on uudne võimalus tutvumiseks tehislikus rannamiljöös solaariumide ja päevituskosmeetikatoodetega.

Messil toimuvad rahvusvahelise koolitussüsteemi Pivot-Point soengudisaini ja juuksepikenduste koolitus, Beauty Nails küünetehnikakoolitused, seminarid, loengud, tooteesitlused ja töötoad