Rimi kauplusest 100 krooniga komplekteeritud ostukorviga suundun Raekoja platsil asuvasse restorani Karl Friedrich.

Nähes valitud komponente, on meisterkokk Priit Toomits esmalt üsna nõutu. Ülesanne on poole tunniga valmistada õhtusöök neljale. Et mõtlemiseks aega varuda, teritab meisterkokk esmalt noa.

Esimese hooga tundub võimatu etteantud toiduainetest midagi mõistlikku valmistada, siis aga kaob murekorts Priidu kulmude vahelt ja meisterkokk on jälle omas elemendis.

Hõrk roog lihtsatest asjadest

•• Toiduvalmistamist alustab Priit kodujuustust ja hapukoorest segu valmistamisega.

•• Hakib sisse tilli, riputab paprikahelbeid ja jätab imbuma.

•• Seejärel riivib ingveri ja tõstab selle hetkeks kastrulis keema tõusnud õlisse.

•• Samas õlis praeb ta ka mõne minutiga kalmaarirõngad.

•• Järgmiseks lõikab Priit pirni sektoriteks ja karamelliseerib need kuumal pannil hariliku suhkruga.

•• Imevidinat meenutava lõikuri abil teeb meisterkokk porgandist peened ribad, tõstab taldrikule ja maitsestab poolest sidrunist pigistatud mahlaga.

•• Porgandi kaaslaseks saavad taldrikul friteeritud ingver ja kodujuustusegust lusikaga vormitud korrapärased ovaalid.

•• Kõige peale tulevad kuumad kalmaarirõngad.

•• Siis garneeringuks pirnisektorid ja rohelised herned.

•• Kausike letšot juurde ja isuäratav roog ootab sööjaid.