Kaalujälgijate uuest kokaraamatust “100 lemmikretsepti” leiab kindlasti endale midagi uut nii gurmaan kui ka pereema. Samuti kiire elutempoga inimene, kes hindab maitsvat sööki, aga kes ei raatsi selle valmistamise peale ülearu aega kulutada. 

Tervislikud toidud annavad hea enesetunde nii pärast sööki kui ka veel pikaks ajaks. Pealegi on ju rõõm kaalu peale astuda, kui üleliigsed kilod kaovad või normaalkaal püsib!

“100 lemmikretseptis” on eraldi peatükid suppidele ja salatitele; vahepaladele ja suupistetele; terve pere retseptidele; põhiroogadele ning kookidele ja magustoitudele.


Tagurpidi õunakook
6 tükki

Ained:
••  5 õuna
••  6 tl väherasvast võid
••  3 sl suhkrut
••  90 g külmutatud lehttainast

Valmistamine:
•• Koori õunad, lõika neljaks ja siis tükkideks. Sulata või potis ja lisa suhkur. Pane rasva-suhkrusegu ümmargusse lahtikäivasse vormi (läbimõõt 20 cm) ning selle peale õunatükid, vajuta tainasse ja lase kuumal pliidiplaadil 10 min jooksul karamellistuda. See-järel küpseta 200 0C küpsetusahjus keskmisel kõrgusel (gaasiahjus 3. tase) 20 min.
•• Rulli lehttainas vastavalt vormile lahti ja pane see õuna-suhkrusegu peale. Lase tainal 250 0C ahjus (gaasiahjus 4. tase) kerkida, vähenda kuumust 200 kraadini (gaasiahjus 3. tase) ja küpseta keskmisel kõrgusel 10-15 min. 
•• Pane koogivorm korraks külma vette. Lase kook koogialusele ja serveeri leigena.