2007. aasta parima arvamusloo kirjutas Eesti Päevalehes Leo Kunnas. Arvamusloos "Eesti 2007: Pyrrhose võit"  kritiseerib Kunnas Lihula samba teisaldamisega alguse saanud vigadeahelat.

Parima arvamusloo nominendiks oli veel teinegi Eesti Päevalehes ilmunud lugu, milleks on Juhan Kivirähki arvamus "Uue kolmikliidu verine algus", milles autor kritiseeris teravalt Eesti võimude tegutsemist aprillikriisi ajal.

Aasta ajakirjaniku 2007 on Postimehe ajakirjanik Alo Lõhmus, kelles sulest ilmus eelmisel aastal rida küüditamise teemalisi artikleid, eri teemadel uudislugusid, intervjuusid ja kolumneid. Aasta ajakirjaniku nominendiks oli ka Eesti Päevalehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu, kes oma reportaažidega Moskvast ja mujalt Venemaalt on avardanud Venemaast arusaamist.  Lõhmus saab auhinnaks 70 000 Eesti krooni, Kuldgraali kunstnike Ive-Maria Köögardi ja Katrin Teekmani käsitööna valminud kullatud sule ja diplomi.

2007. aasta parima uudise üleriikliku kategooria võitja on Postimehe ajakirjanik Urmas Seaver, kes kirjutas uudise pealinna plaanist tõsta järsult maamaksu. Preemia 10 000 Eesti krooni.  Seaverile pakkus kõva konkurentsi Kadri Ibruse diskrimineerimist käsitlevate lugude seeria, mis ilmus 2007. aastal Eesti Päevalehes ning millest žürii ja autor ise tõstsid esile juhtumi väikese naisega, keda keelduti välimuse pärast Bigi tööle võtmast.

Uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia 2007 võitjad on Janar Filippov ja Krister Kivi, kelle sulest ilmus artiklite sari Eesti narkokulleritest. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni.

Noore ajakirjaniku preemia pälvis Äripäeva ajakirjanik Piret Reiljan. Võidu tõi talle märtsis ilmunud intervjuu "Kõuts: minu lõunad ei mõjuta relvahankeid". Noore ajakirjaniku preemia suurus on 1000 eurot. 

2007. aasta parima olemusloo "Esimesed õnnelikud jõulud" kirjutas Sulev Vedler Eesti Ekspressis.


Kujundusauhinnad 2007

Parim kujundusega üle 20 000 tiraažiga ajaleht oli 2007 aastal Äripäev ning  alla 20 000 tiraažiga kategoorias Lääne Elu. Kumbki leht saab auhinnaks 15 000 krooni.

Üle 20 000 tiraažiga lehtede esikülje kujunduse kategoorias anti välja kaks hõbeauhinda, mille pälvisid Eesti Päevaleht ja Maaleht. Alla 20 000 tiraažiga lehtede kategoorias sai hõbeauhinna Nelli Teataja.

Olemuskülgede üle 20 000 tiraažiga lehtede kategoorias pälvis Eesti Ekspress nii kulla kui hõbeda ning Eesti Päevaleht samuti hõbeda. Alla 20 000 tiraažiga lehtede kategoorias sai kulla Sakala.

Eesti Päevaleht pälvis Ohoo! auhinna infograafika julge kasutamise eest uudiskülgedel ning Äripäev Eesti majandusmaastiku kaardi eest. Kumbki leht saab auhinnaks 2500 krooni.

Uudistekülgede kategoorias pälvis üle 20 000 tiraažiga lehtedest hõbeda Tartu Postimees alla 20 000 tiraažiga lehtedest kulla venekeelne Postimees.

Parima uudisfoto kategoorias on võitja Postimehe fotograaf Liis Treimann. Võidufotol on kokk Zenja pronksiööl saagijahil.

Parima olemusfoto jäädvustas Eesti Ekspressi fotograaf Annika Haas, kes pildistas Türgis enneaegsena sündinud Ralfi.