Selliseid toffee- või õllevärvi juuste, oranzhikasbeezhide näokeste ja helesiniste kleidikestega plikasid on täis kõik 50–60ndate filmid. Küllap neist tuntud kinokunsti austaja Lempicka oma inspiratsiooni otsibki.

teeme ise: Lase mõnel lugupeetud juuksuril (Kairi Viik või Aet Päärt) oma salkudele punakasblond toon ja läige anda. Eriti popi varjundi saab Sebastiani Gold-nimelise värviga. Kui näos leidub tedretäppe, täna jumalat – need teevad ilme veelgi trendikamaks. Veidi kaamelbeezhi huuleläiget, helepruuni lauvärvi ja virsikutoonis põsepuna ja look on võrratu.

[[3]] Bottega Veneta: novaatorkulmud

Kuigi, mõelnud välja sellise looki, pääses Bottega Veneta meikar silmameigiga jändamisest, pole see siiski nii lihtne nagu tundub. Ponnistused väärisid siiski au ja kiituse – intervjuus Fashion TVga ülistas Bottega Veneta aksessuaaridisainer Laura Moltedo oma moemaja kevadsuvist meiki taevani ja lubas seda ka enda peal proovida. Samuti nõustus temaga reporter ning nentis, et ühelgi teisel show’l niivõrd erilist aga seejuures kantavat meiki nähtud pole.

teeme ise:Tõmba kulmud spetsvahaga (Kryolani oma Linnateatri grimmipoest maksab vaid paarkümmend krooni) võimalikult naha ligi. Kata siis vahatatud pind kas sõrme või pintslit kasutades tugeva meigipõhjaga (Joe Blasco, Ben Nye või Cinema Secrets). Kui sul on huulepulga kinnituslakki (Norma Virgin või Make Up Store), laki kulmud veel sellega üle. Kui pole, siis puuderda. Võta hõbedane lainer ja joonista valekulmud näole. Muu nägu olgu ühtlaselt peidetud-puuderdatud, suule veidi lillakat läiget.

[[2]] Louis Vuitton: kuum bob

Saates oma show’s lavale Kate Mossi, saaks isegi teisejärguline disainer saali puupüsti täis. Vuittoni juures on publiku üledoos alati pigem peavalu kui rõõmukilkeid tekitanud. Aga tundmatuid modelle kasutada pole nii auväärsele moemajale sünnis. Kate, kes nagu imeloom saalid isegi oma suure depressiooni ajal täis tõi, saavutas veelgi tormilisemad aplausid nüüd, mil elu jälle rööpas ja täiesti uus soeng peas. Just selline bob ongi aasta 2001 põhiline juuksetrend.

teeme ise: Nii lühikesed juuksed elavad üle isegi kapitaalse blondeerimise, niisiis võib ka brünetiks loodu mõneks ajaks julgelt blondiks minna. Aga palju tähtsam kui värv, on looki puhul just lõikus ise – lühike, sakiline, juukseid ülikohevana paista lastev. Kes siiski blondi kasuks otsustanud, kombineerigu soengut seksika ja suitsuse musta silmameigi ning karamellbeezhi huulepulgaga.

[[4]] Dior: hõbepisarad

Kurjad keeled räägivad, et suured bossid tahavad Diori moemajja Galliano asemele uut peadisainerit leida. Eks ole see vaest Gallianot ka parasjagu kohutanud – tema mood on viimasel ajal klassikalisem ja lavameik võrreldes eelnevaga suht tagasihoidlik. Kui eelmise kevadsuve show’l kandsid modellid hirmuäratavaid ussimustriga plastikkulme ja küüsi, siis sel aastal pole peale paari kauni hõbepisara mannekeenide nägudel midagi ehmatamapanevat.

teeme ise: Muuda nägu kõigepealt isepäevitavaga (Elizabeth Ardeni Daily Bronzer) lõunamaa-pruuniks, värvi siis suu mati huulepulgaga tumepunaseks, kata kulmud vaid ühe sirge tumeda triibuga (NB! Ei näe üldse nii hea välja kui pildil!), vajuta ripsmete vahele musta pliiatsit, kooluta ja tuðita ripsmed ning lase silmanurkadest voolama paar tilka hõbedast lainerit.

[[5]] Roland Mouret: absoluutne üledoos

Selle asemel, et kleepida modellide silmanurkadesse paar pisikest tagasihoidlikku võltsripsmekarva, lasi ülekülluse armastaja Mouret oma meigikunstnikul isegi alumistele laugudele suured karvased kunstripsmed liimida. “Minu sooviks oli anda tüdrukuile ilme nagu oleks nad liialdanud nii veini, meigi kui muude heade asjadega.” Kuigi hoopis Tom Ford esimesena igatsorti üledoosi glamuurseks kuulutas, on Mouret’ põhjendus isegi proosalisem: “Sest päevast päeva poliitiliselt korrektne – i.e. hall ja igav – välja näha ajab isegi moevõõrad inimesed hulluks.”

teeme ise: Peida väga korralikult kõik vead – lõppude lõpuks sa ju ainult teeskled üledoosi. Jooni ja täida huuled võimalikult pehme roosakasbeezhi pliiatsiga ja topsuta tolmpuudriga üle. Põskedele pisut beezhikaspruunikat ruuzhi. Täida paari joonekesega ka kulme, kata lau liikuv osa tumepruuni, kulmuluu helepruuni lauvärviga ning ehi nii ülemised kui alumised laud kunstripsmetega. Kuidas täpsemalt, loe lk 36.

[[7]] Alexander McQueen: alien-ðikk

Kas kujutad ette, see tüdruk on tundmatuseni muudetud Karen Elson! Kodus selline tulemus kahtlemata naljalt ei sünni – McQueeni show’s kasutati silmadele marslase ilme andmiseks plaastreid, millega välimised silmanurgad kõrva taha veeti. Lisaks töötavad looki kasuks veel mõistagi lubivalgeks puuderdatud nahk, salliga kinniseotud pea (et mitte öelda liibuv kapuuts) ja kogu muu mcqueenlikult hull ornamentika.

teeme ise: Ehh... Iseenesest on see võimalik, kui omad pisikesi tigedaid pilusilmi (nagu tulnukaile kohane). Sellisel juhul ei jäägi muud, kui nägu võimalikult valgeks saada, põsenukid roosatama panna (oranzhiga jääb veelgi funkym) ja ripsmed kas ära lõigata, nähtamatuks pleegitada või valge tuðiga üle tõmmata.

[[8]] Bottega Veneta: modernne vamp

Nii meikarid kui modellid vajavad aeg-ajalt väikest puhkust silmaümbrusele hävitavalt mõjuvast raskest silmameigist. Oh seda rõõmu ja naeru, mis lahti läks, kui Bottega Veneta moeetenduse backstage’ile paarkond peegelklaasidega või muidu trendikat prillipaari toodi. Ei mingit pusimist lauvärvide ja kunstripsmetega, ilme aga tavalisest coolimgi.

teeme ise:Päästa end meigiorjusest ja lükka lihtsalt moodsad prillid ninale. Jah, võib-olla tasuks pisut kohendada ninaümbrust – peiteka ja puudriga –, mis enamasti punetama kipub. Huuleläige pole ju enam kohustus, vaid ehe nauding.

[[6]] Clements Ribeiro: peaaegu söödav

Miks on alati loomulikke toone kõige rohkem kasutatud? Kas argusest? Tegelikult saab end just naturaalsete värvidega rõhutades eriti “loomulikult ilusaks” ja seega atraktiivseks sekspommiks muuta. Clements ja Ribeiro seda teed läksidki, kui käskisid meigiguru Pat McGrathil modellid ðokolaadi ja iirisetoonidega üle võõbata.

teeme ise: Loe läbi lugu uutest beezhidest trendidest (lk 38) ning varusta end vajalike meigirelvadega. Antud pildil on muidugi põhilisteks magnetiteks pruunid rosin-silmad, tõmmu nahk, tugevad kulmud ja tumedad juuksed. Kui kõik need olemas, ei jäägi muud, kui nahale kuldpronksja highlighteriga (Make Up Store) seksikas läige anda, silmadele rohkelt pruuni ja kollast määrida ja huuled karamellläikesse uputada.

[[9]] Versus: kiisuprillid

Mis saaks olla veel moodsam kui Carmen Kassi lühike bob pluss päiksepruun nahk pluss ðikid teravad prillid? Pärast show’d bravuuritses ka disainer Donatella Versace reporteritele: “Kes teab veel nii hästi, kuidas naisi ilusaks teha? Mhhh?!?” Reegel püsib juba dekaade – kõige ilusamad, naiselikumad ja seksikamad on ikka ja alati Versace-tüdrukud.

teeme ise: Sellise kujuga prille seisab meie optikapoodides juba mitmeid aastaid. Tuleb kõigest tobe karjavaim (s.t käia täpselt sama nõmedate prillidega nagu kõik teised siinkandis käivad) peast visata ja nad sealt siis lõpuks ära osta. Oranzhi huuleläiget teevad hästi nii Sisley, MAC, Bourjois kui Make Up Store.

Annaleena Pihel