Aasia vaimustab ikka ja jälle oma eksootika ja mitmekesisusega. Piirkonnas elavad tosinad rahvad ja kultuurid ning rahvusrühmad. Nende pottides peegeldub sealne usk, loodus ja ajalugu. Sidrunihein, koriander, kookospiim, ingver, riisipaber, austri-, kala- ja sojakaste. Ka Euroopa arvestab juba ammu Aasia köögi maitsetega.  Raamatus olevate retseptide järgi toitu valmistada pole mingi vaev, enamik algupäraseid toiduaineid on nüüd ka meil kättesaadavad või on neid võimalik hõlpsasti sarnastega asendada.

Grillitud homaar


••  4 homaari (merivähki)
••  4sl taimeõli
••  1sl tumedat seesamiõli
••  2 kuivatatud tðillipaprikat
••  2cm ingverit
••  4 sibulat, 4 küüslaugu küünt
••  1sl austrikastet
••  2sl kalakastet
••  1sl heledat sojakastet
••  1tl riisiäädikat
••  1tl pruuni suhkrut
••  1tl riisijahu
••  4sl kalapuljongit või vett
••  1 punt talisibulat
••  2 rohelist tðillipaprikat, soola

••  Lõika homaarid (sügavkülmutatud või keedetud) pikuti pooleks, eemalda sisikond. Sega seesamiõliga. Purusta kuivatatud tðillid, sega soola ja õliga. Määri homaare selle seguga ja grilli 8-10 minutit.

••  Koori ingver ja haki peeneks. Koori küüslauk ja sibulad. Lõika õhukesteks tükkideks. Puhasta tðillid seemnetest ja lõika 2 kauna ribadeks. Kuumuta õlis, prae ingver, sibulad ja küüslauk. Lisa vürtsikastmed ja äädikas, hauta 3 minutit. Maitsesta suhkru ja soolaga. Sega riisijahu vee või puljongiga ühtlaseks, paksenda sellega kastet. Lõika talisibulad pikuti pooleks ja tðillisse pikuti lõhed ning eemalda seemned. Kuumuta rohelisi ja punaseid tðillisid ja talisibulaid veidi kastmes. Aseta homaarid taldrikule, lisa sibulad, tðillid ja veidi kastet.