Viru keskust oli raske ära tunda – kardinatesse mässitud aatrium oli muudetud mõnusaks ööklubiks ning ununema kippus tõsiasi, et mõni tund tagasi käis siin alles vilgas poodlemine.

Aastahiti galasõu ajaks oli ka ostukeskuse alumine korrus täitunud peaasjalikult noorte ja väga noorte inimestega, kes tahtsid oma silmaga näha elusuuruses lemmikuid.

Laval said enne auhindade kättejagamist muusikaliseks etteasteks sõna veel Cool D, Slide Fifty ning Def Räädu. Õhtujuhid Heidy Purga ja Vaiko Eplik juhatasid Viru keskuse eskalaatorite abiga teiselt korruselt alla õhtu tähtsamaid isikuid.

Kõigepealt sai auhinna kätte ansambel Kosmikud, kelle tunnistas oma möödunud aasta lemmikuks Raadio 2 toimetus. Traditsiooniliselt pidi auhinna saanud bänd oma tasu lunastama etteastega laval. Sama rutiini järgi saabusid lavale ka aasta demo auhinna pälvinud Aides ja aasta tulijaks kroonitud Mari-Leen.

Siis oli käes aeg auhinnata “Aastahiti” edetabeli esimest kolme – nii käisid auhindu vastu võtmas A-Rühm, Mari-Leen ja kõige lõpuks ka juba teist aastat järjest võidu võtnud Tanel Padar & The Sun, kes fonogrammi tugeva toetuse tõttu olid teinud pillidevahetuse-mängu. Ei näe just tihti Padarit laval trummide taga suud maigutamas.

Tuim publik

Õhtu tegelik üllataja oli n-ö Unelmate bänd, mis esitas välismaise aastahiti – Justin Timberlake’i loo “Sexyback”, seda isegi tunduvalt veenvamalt kui Justin ise. Lenna Kuurmaa võiks küll tõsiselt soolokarjäärile mõtlema hakata.

Veidi meelehärmi tegi suhteliselt ükskõikne publik, kellest küll ei olnud aru saada, kas tegu oli noorte inimeste või kargu najal liikuvate pensionäridega. Väga harva võis kuulda mõnda rõõmuhõiset või märgata elavnemist.

Isegi teisel korrusel, kus liikusid “väga olulised inimesed”, tehti rohkem kisa kui allkorrusel, kus pidanuks asuma noored, elujõulised fännihordid – selle asemel käis seal aga hoogne digiseebikatega klõpsutamine.

Vaiko Eplik

«Täpselt selline peab üks rokkstaar olema.»

•• Mida sa arvad “Aastahiti” võiduloost?

Esiteks on mul väga hea meel oma sõbra Aapo Ilvese üle, kes on loo teksti autor, ja muidugi ka Tanel Padari üle, kes on meile üle pika aja andnud ühe korraliku rokkstaari – kes, kui vaja, teeb sõud, kui vaja, teeb skandaali, ja keda võib kohata nii raadio A-pleilistides kui ka seltskonnaajakirjanduses.

Täpselt selline peab üks rokkstaar olema.

•• Mis olid eelmisel aastal su enda lemmikud?

Kindlasti Chalice’i lugu “Minu inimesed”, väga suurt muljet avaldas 14-aastane Jakob Juhkam, kes komponeerib oma kodus avangard- progressiivset dÏässi – tema lugu “Ümbersünd” – ja kolmandaks… Hmm… keeruline… Võib-olla ansambel Taak ja nende “Ööliblikas”.

Lenna Kuurmaa

«Hea oli olla veidi naiselikum ja glamuursem»

•• Mis olid sinu jaoks möödunud aasta kolm paremat lugu?

Lugusid ma ei oska öelda. Ütlen parem artistid, kes mulle hullult meeldivad. Tõnis Mägi on kindlasti üks mu totaalne lemmik ja siis uus bänd Stella – elektrooniline, hästi superlahe bänd! Ja siis kolmas bänd… Ma ütleks, et Vaiko Eplik & Eliit.

•• Kas sa soolokarjäärile pole mõelnud?

Ikka olen mõelnud, jah. Kui ma tunnen, et mul tekib vajadus hakata tegema täiesti oma muusikat, siis ma ka kavatsen seda teha. Ma arvan, et sel juhul midagi teistsugust sellest, mida Vanilla Ninja teeb. Mulle meeldib küll poprokk, aga puhas rokkmuusika on mind viimasel ajal ära tüüdanud. Mulle meeldis see, mida ma täna tegin, hea oli mängida hoopis teist rolli, olla veidi naiselikum ja glamuursem. See oli hästi kihvt!