Läänemaa piiril endise Pöögelmanni-nimelise sõjatehase puhkebaasi rajatud suvilate rajoonis asunud poolteisekordset rookatusega palkmaja käisid kustutamas koos Harjumaa tuletõrjujatega Nõva vabatahtlikud pritsimehed, kirjutas Lääne Elu.

"Kui meie kohapeale läksime, oli maja üleni leekides. Aitasime päästa teisi maju," sõnas Nõva tuletõrjekomando pealik Tõnu Osa. Harju- ja Läänemaa tuletõrjujad päästsid paarikümne meetri kaugusel asunud elumaja.

Nõva tuletõrjujad tõmbasid oma autoga vett otse merest. Läheduses polnud veevõtukohta ja Harjumaa päästeametil pole päästeautot, millega saab looduslikust veekogust vett pumbata.

Osa sõnul jäi ehitisest püsti vaid üks nurk. Tulekahju puhkemise põhjusi ei osanud Tõnu Osa nimetada. Tule puhkemist selgitab kindlustusfirma ja kuni kindlustusjuurdluse lõpuni keeldus põhjusi kommenteerimast ka Harjumaa päästeteenistus.

Padise vallavanema Leemet Vaikmaa sõnul erastati endise sõjatehase puhkekodu territoorium umbes aasta tagasi ja sinna on suvekodu ehitanud peale Hanschmidti ka teised avaliku elu tegelased. Vallavanema umbkaudsel hinnangul oli majas ligi 100 ruutmeetrit eluruume, maja ehitamine polnud veel lõppenud.

"Eks nad pea veel õppima, kuidas rookatusega palkmajaga ümber käia," arvas Padise vallavanem Vaikmaa õnnetuse põhjuse kohta.

Baltic News Service