Tema naine Dima Tahboub on nüüd kaebamas kohtusse nii Valge Maja kui ka Pentagoni institutsioone, süüdistades neid oma mehe surmas – hagi suuruseks 30 miljonit dollarit.

Advokaadi kaitse

Naise advokaat Hamdi Rifai sõnul anti USA õhuväele enne 2003. aasta pommitamisi selged koordinaadid Al-Jazeera kontori asukoha kohta, et välistada “juhuslikke pommitamisi”, nagu oli juhtunud varasematel aastatel.

Advokaadi väitel oli Al-Jazeera teadlik USA-poolsest telekanalivastasest retoorikast ning nüüd lubab ta kohtuprotsessi käigus tulla välja uute tõenditega, mis kinnitavad, et USA administratsioon pommitas Al-Jazeerat tahtlikult.

USA sõjaväe esindajad väidavad, et pommitati ainult “lubatud militaarobjekte”. Tegelikult oli Bushi vihastanud see, et Al-Jazeera näitas ilustamata lahingukaadreid võitlusest Fallujah’ all, nimetades sealhulgas tsiviilohvrite arvu.

Pärast 2003. aastal aset leidnud Al-Jazeera kontori pommitamist visati pomm ka mõningad kilomeetrid eemal asunud Abu Dhabi televisiooni kontoritele – rusude alla jäi 30 ajakirjanikku.

USA tank tulistas seejärel Palestiina hotelli, kus peatusid peaaegu kõik välisajakirjanikud. Surma said Reutersis töötanud Ukraina kaameramees ja Hispaania teletöötaja.

Arab Newsi põhjal Priit Pruul