Samaara Gorki-nimelise Akadeemilise Draamateatri peanäitejuhi Vjatšeslav Gvozdkovi jaoks on see esimene kord tuua Eestis lavale vene klassikat - varem on ta Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppiku sõnul publikut vallutanud peaasjalikult kaasaegse vene dramaturgia ning uuema maailmaklassikaga.

Peaosalisi mängivad Ugala uuslavastuses külalisnäitlejad, Andrus Vaarik Draamateatrist ja Piret Rauk Endlast.

Homme ja ülehomme saab Vanalinnastuudios näha teistki Ugala alanud hooajaks valminud uuslavastust, Olev Remsu näidendit "Vabaduse rist" Andres Noormetsa lavastuses. Loo lähtematerjaliks on Viljandis 1948. ja 1949. aastal aset leidnud sündmused, mis tõid ühe keskkooli lõpuklassi õpilastele ja nende õpetajale kaasa Siberi-tee. Tegu pole siiski dokumentaalnäidendiga, vaid eestlaste jaoks ühe valusa ajalooetapi üldistusega.

"Ka neljale Vanalinnastuudios mängitavale tõsisemale tükile on üle poolte piletitest juba müüdud või broneeritud," ütles Arro.

Laupäeval mängib Ugala rahvas Vanalinnastuudios A.H. Tammsaare "Kärbest" Tõnu Lensmendi lavastuses ja pühapäeval Friedrich Schilleri "Don Carlost", kus erandkorras teeb kaasa ka lavastaja Linnar Priimägi.

Ugala teater alustas oma Tallinna tuuri möödunud nädalal etendustega Rahvusooperis Estonia, neist edukaimaks osutus Arro sõnul noorsoomuusikal "Tom Sawyer", mille kaks etendust läksid täissaalidele.