Külmsupi võib teha nii hapupiimast, keefirist, maitsestamata jogurtist, kaljast kui ka õllest.

Hapupiima- ja keefirisuppi hakitakse värsket kurki, kõvaks keedetud mune, rediseid, küüslauku ja ohtralt maitserohelist. Maitsestatakse soola ja soovi korral ka

äädikaga. Lauale antakse külmalt koos jäätükikestega.

Vene kaljasupi (okroshka) koostisained on leivakali, külm keedetud veiseliha, sibulapealsed, värske kurk, hapukoor, keedetud munad, maitseroheline. Supp maitsestatakse sinepi, soola ja suhkruga.

Pubi Lost Continent peakoka Lauri Värgi sõnul sobib okroshka valmistamiseks suurepäraselt ka alkoholivaba hele õlu, sest see annab supile mõnusa värske maitse. "Supisse lähevad ained, mis sobiksid ka õllesnäkiks, seetõttu ei tohiks selle maitse kellelegi vastuvõtmatu olla," usub ta. Õllesupil puudub humalaveele iseloomulik kibe maitse. Seetõttu peaks see maitsema neilegi, kes muidu humalaveest kauges kaares mööda käivad.

Õllesupp

150 ml alkoholivaba heledat õlut

20 g keedetud muna

30 g taist keedusinki

40 g keedetud taist loomaliha

30 g värsket kurki

hapukoort

maitse järgi rohelist sibulat,

tilli, sinepit, soola, suhkrut.

Koostisained hakkida peeneks ja segada omavahel, lisada sinep, sool ja suhkur. Kallata peale õlu ja serveerida koos hapukoorega.

Meisterkokkade suveretsepte

MAI TAI

Marek Randma (Hotell Metropol)

ja Andrus Laaniste (Central Hotell)

Wokiroog Mai:

Koostisained: ribadeks lõigatud ja ürtidega maitsestatud balsamiäädikas marineeritud seafilee, porgand, porru, lillkapsaõisikud, sibul, paprika, lilla kapsas, seesamiõli ja -seemned, kookosekoor (müüakse purgis), sool ja pipar.

Lisandiks riisinuudlid. Serveerida kookospähklikoores, kaunistada küüslaugupealsete ja grillitud laimiga.

Jook Tai:

Tumedat rummi, Cointreau likööri, Sprite´i, maasikaviile, ananassi-, arbuusi- ja laimitükke. Serveerida arbuusikoores.

KUSKUS KÖÖGIVILJADEGA

Ander Listra (Hansatee Grupp)

ja Tarmo Nõlvand (Viru Hotell)

Köögiviljasegu: zukkini, oad, lillkapsaõisikud, brokkoli, paprika, porru, sibul.

Kuskus (makaroniterad) kallata üle keeva veega ja hoida umbes 3 minutit. Wokkida paar minutit koos köögiviljaseguga. Maitsestada sojakastme ja magusa tshillikastmega. Sobib heleda saksa praevorsti ja lõkkevorsti lisandiks.