Ananassi-glasuur–jäätisekook apelsinikastmega
Retsept 12-le e üks koogivormi täis
Ained:
Põhi
100g Digestive küpsiseid
40g sarapuupähkleid
50g võid, 10g suhkrut
Valmistamine:
Purusta küpsised ja pähklid köögikombainis, lisa sulanud või ja suhkur. Suru saadud mass lahtikäivasse koogivormi ühtlase kihina ja küpseta 180°C juures umbes 10 min. Lase jahtuda.
Kate
200g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
3 munakollast
2 dl suhkrut (u 180g)
1 tl vaniljesuhkrut
250 ml 35% rõõska koort
4 spl Santa Maria BBQ ananassi glasuurkastet (Sweet Pine-apple)
Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa õrnalt segades toorjuust, eelnevalt vahustatud vahukoor ja glasuurkaste.
Vala kreem eelnevalt küpsetatud koogipõhjale. Kata vorm fooliumiga ja aseta soovitatavalt kuni järgmise päevani sügav-külma.
Kaste
200g värskelt pressitud apelsinimahla (selleks läheb vaja umbes 4 apelsini)
100g suhkrut
20 ml Cointreau likööri
Valmistamine:
Aseta apelsinimahl ja suhkur vaiksele tulele umbes 15 min keema ehk nii kauaks, kuni kaste hakkab paksenema. Keetmise lõpus lisa liköör.