Eesti Kontserdi pikaajalise koostööpartneri AS Prike oksjonil ostis rariteetse konjaki Henessy Ellipse 50 000 krooni eest Margus Reinsalu.

50 000 kroonise sissemakse Saksa perefirma Orgelbau in Ostfriesland valmistatava oreli jaoks tegi ka Eesti Kontserdi hooja suurtoetaja Hansapank.

Eesti Kontsert asub taastama 1860. aastal rajatud Peterburi Jaani kirikut, kus on õpetajana teeninud Jakob Hurt ning orelimängijatena Rudolf Tobias ja Mihkel Lüdig. Kogudusega on olnud seotud mitmeid teisigi kuulsaid eestlasi nagu Johann Köler, Amandus Adamson, Miina Härma ja Johannes Laidoner.

Jaani kiriku oreli ehitaja, Saksa perefirma Orgelbau in Ostfriesland tegeleb orelite valmistamisega juba kuuendat põlve. Orelimeister Martin ter Haseborg on Eestis valmistanud Pärnu Kontserdimaja ning Eesti Muusikaakadeemia orelid. Hetkel taastab Martin ter Haseborg Tallinna Jaani kiriku orelit.

Oksjonil müüdud Hennessy Ellipse on rariteetne ja kõrgelt hinnatud konjak, mis on loodud seitsme põlvkonna Hennessy konjakimeistrite poolt valitud seitsmest kõige erandlikumast eaux de vie’st. Ellipse’t valmistati limiteeritud kogus – 2000 kristallkarahvini – ja konjakit pakutakse ainult maailma kõige luksuslikemas kohtades ja väga valitud konjakiekspertidele. Tegu on rariteetse konjaki ainueksemplariga Eestis.