15.02.2005, 00:00
Auh-auh ehk head isu!
Eilne “Terevisioon” valmistas tõelise sõbraüllatuse, kui loomakaitse seltsi eksesinaine Helgi Saar valmistas inimtoitu koeratoidust. Jahvatas Chappi graanulid ära ja tegi lasanjetüüpi plaadiroa.
O tempora, o mores! Mõnikümmend aastat tagasi ehmatasin oma soome tuttavad poolsurnuks, kui rääkisin neile, et olen eluaeg söönud sülti, mida keedetakse nii seakõrvadest kui ka -sabadest. Nende väitel kõlbaksid taolised rupskid vaid koeratoidu toormaterjaliks. Nüüd siis kõlbab koeratoit inimtoidu komponendiks. Tegelikult peabki loomasööt olema nii kvaliteetne, et kõlbaks inimloomalegi.
Meie tippkokad õhutavad inimesi kogu aeg julgemalt fantaseerima ja eri komponente kokku segama. Loomatohtrid aga hoiatavad, et mõni asi, mis inimesele hea, võib looma tappa (sibul ja šokolaad). Tublit inimest ei tapa ükski toit, aga tublil inimesel pole aega. Mõni firma võiks ehk koeragraanulite jahvatamisega tegelema hakata!?