Sel päeval käivituvad Tallinnas, Pärnus, Narvas ja Tartus noorte algatusel jututoad, kus suheldakse vabalt ja avatult seksuaaltervisest ja rasestumisvastastest vahenditest nii omavahel kui ka teiste piirkondade noortega.

Seksist tohib ja tuleb rääkida

Noored kutsuvad jututubadesse külla spetsialiste, kes oskavad kohapeal tekkinud küsimustele vastata ja nõu anda. Samuti kuulatakse seksuaaltervisega seotud müüte. Osale müütidest antakse teadlik kinnitus, osa neist lükatakse ümber.

Eesti noorte eesmärk on viia oma eakaaslasteni sõnum sellest, et seksuaaltervise teemal tohib ja tuleb rääkida omavahel ning vanema põlvkonnaga, jagada infot ja otsida vastuseid oma küsimustele – see teema ei tohi olla tabu igapäevavestluses ja suhtlusportaalides. Just seetõttu loovad Eesti noored spetsiaalselt rahvusvahelise rasestumisvastase päeva jaoks temaatilisi rühmasid ja kasutajakontosid populaarsetes suhtlusportaalides Orkut, Facebook, Twitter ning Vkontakte.

2007. aastal alguse saanud RRVP missioon on suurendada teadlikkust rasestumisvastastest vahenditest ja tagada, et noored saaksid oma seksuaal- ja reproduktiivtervise suhtes teha informeeritud valikuid. Kampaaniat juhib valitsusväliste organisatsioonide liit, kuhu kuuluvad Marie Stopes International (MSI), Euroopa kontratseptsiooni-ühing (ESC), Centro Latinoamericano Salud y Mujer (CELSAM), Asian Pacific Council on Contraception (APCOC) ja Federation Internationale de Gynecologie Infantile et Juvenile (FIGIJ).

Kampaaniat toetab Bayer Schering Pharma. Eestis toimub rasestumisvastaste vahendite päev Eesti seksuaaltervise liidu juhtimisel.

Lisainfo:  

www.sinu-elu.com