Bändi laulev kitarrist Nicke Borg kurdab esimese küsimuse peale, et iga kuradi ajakirjanik küsib temalt ühte ja sedasama – miks on Rootsi bändid nii lahedad? Tema küll ei tea miks. Võib-olla sellepärast, et Rootsis on eripalgeline popmuusika oluline ekspordiallikas ning raja taha tahavad pääseda kõik. „Siit ka põhjus pingutamiseks,“ leiab Nicke. Ta nendib, et post-ABBA ajastul maailma asjade vastu sügavamat huvi avaldanud Backyard Babiese kuttide põhiline motivaator oli ikkagi Hanoi Rocks: „Nad tulid veel sügavamalt eikusagilt, Soomest. Ning näitasid, et Londonis läbi lüüa on võimalik.“

Backyard Babiese kohta ütleb Nicke, et nemad on tööloomad. Kuigi jah – pisut rahunenud. „Kui me kümme aastat tagasi tulistasime kontsertidel lugusid 1-2-3 ja laul, siis nüüd võtame rahulikumalt. Naudime esinemist ja publikuga suhtlemist,“ ütleb ta. Kuid kuidas mahutada kuue plaadi jagu muusikat ühe rock-kontserdi sisse? „Nagu tapaks oma lapsi,“ iseloomustab Nicke kava koostamist ja täpsustab, et alati on lugusid, mis energiavood laval ja saalis möllama panevad ja on laule, mis kõlavad hästi ainult plaadi peal.

Backyard Babiese seni viimane kuues album ilmus augustis. Nicke nendib, et kuigi müüginumbrid kukuvad kõigil, on Backyard Babiese uuel plaadil hästi läinud. Fännid on lood omaks võtnud ja puha. „See kukkus välja niivõrd Backyard Babiese album, et otsustasime sellele mitte nime panna,“ selgitab ta, miks album ja bänd sama nime kannavad. Kas tasemel püsimine on väljakutse? „Proovime iga järgmise plaadi eelmisest paremini teha. See ongi roki väljakutse eriti kui oled selline kolmeduuribänd,“ naerab Nicke.

Ja kui on väljakutseid, jagub ka rõõmu. Nicke meenutab heldimusega hetke, kui Backyard Babies kokku sai. Järgmine suur asi oli bändi jaoks esimene plaat, 1993. aastal ilmunud „Diesel Power“. Ja siis tuli tuur AC/DC-ga. „Me kasvasime nende muusikaga üles ja siis korraga oled sa nendega samal tuuril,“ sõnab Nicke.

Backyard Babies esineb 10. detsembril Tallinna rokiklubis Tapper. Soojendab Bullet (samuti Rootsist). Uksed kell 19.00, vanusepiirang 18 eluaastat. Ja pilet maksab eelmüügist 395, ukselt 450 krooni.