Eestis sündinud ja paar aastat pärast abiellumist (Kaja abiellus 18aastaselt kümnevõistleja Marko Vunderiga, kellest lahutas 24aastaselt) Rootsi kolinud Kaja elab praegu koos elukaaslase, videotöid tegeva väikese firma omaniku Henry Northeroftiga Inglismaal Thamesi jõe kaldal ning töötab modelliagentuuris Models 1.

Modellitööd alustas Tallinna Reaalkooli hõbemedaliga lõpetanud ja TPIs paar aastat informaatikat õppinud Kaja Prantsusmaal aasta pärast lahutust, kogemustena kaasas mõned aastad Bastioni modellikooli ja võistluse "Miss Model of Sweden" kolmas koht. Inglismaast sai Kaja kodu kolm aastat tagasi. Kuut võõrkeelt valdava eestlanna fotosid on avaldanud ajakirjad "Arena", "Maxime", "GQ" ning "Max" ja korduvalt Briti populaarseim meesteajakiri "Loaded".

Oma esimese filmiepisoodi tegi Kaja koos näitleja Pierce Brosnaniga James Bondi filmis "Tomorrow Never Dies". Siit ka Kaja Bondi-tüdruku kuulsus Eestis - sest tegelikult pääses ta filmi vaid kaheks sekundiks. 183 sentimeetri pikkune võluv eestlanna on ilustanud ka Citroëni, Palmolive´i ja Lexuse reklaame.

Kuid ainult modellitöö tegusat naist ei rahulda. Kooliajal kümmekond aastat Ellerheina kooris laulnud Kaja viimaseks plaaniks on hakata uuesti ka laulmisega tegelema. Inglismaa ühe väikese plaadifirma produtsentidele imponeeris tema omapärane hääl ja kerge aktsent ning nad tegid talle pakkumise salvestada plaat. Kuigi Kaja on öelnud, et tal puuduvad ambitsioonid saada lauljaks, tunneb ta uuest projektist siiski vaimustust. Esimese laulu "Dorian Gray" sõnad kirjutas Kaja ise Oscar Wilde`i romaani "Dorian Gray portree" põhjal.

Evelin SIMON