Saxon esineb 3. mail 2007 Tallinnas Rock Cafes`s oma Euroopa tuuri raames, mille kestel antakse 50 kontserti.

Graham Oliver ja Steve Dawson asutasid Inglismaal Yoskshire’i lähedal 1976-ndal aastal bändi nimega SOB. Lühikese aja möödudes pandi pillid ühte kotti ansambliga Coast, mille lauljaks oli Biff Byford. Selle tulemusena tekkis uus muusikaline kooslus nimega “Son Of A Bitch”.

Sellest nimest loobuti mõni aasta hiljem ning bändi uueks nimeks sai SAXON. Oma debüütalbumi ilmutasid nad 1979-ndal aastal ja see kandis nime “Saxon”.

Esimene singel sellelt plaadilt "Stallions Of The Highway" saavutas 24. juulil 1979 esimese koha Powerhouse’i Heavy Metal edetabelis.

Edust kannustatuna alustas bänd samal ajal tuuritamist Inglismaal ning oli ka soojendusbändiks ansamblile Motörhead.

Peal järgmisena ilmunud albumit "Wheels Of Steel" võttis Saxon endale eesmärgiks vallutada Ameerika Ühendriigid. Sisenemine USA turule õnnestus ja selle tulemusena anti 1982. aastal välja kontsertalbum "Eagle Has Landed".

Edu loogilise jätkuna sõlmis Saxon plaadistuslepingu muusikakorporatsiooniga EMI ja andis 1984. aastal välja albumi nimega “Crusader”, millele järgnes kontsertturnee USA-s koos Mötley Crue`ga.

Enne albumi "Destiny" ilmumist vahetus teist korda bändi bassimees. Uueks liikmeks sai 22-aastane Tim "Nibbs" Carter, kes õige pea pävis ka fännide poolehoiu ning tõestas ennast ka hea lookirjutajana. 1988 aastal väljastas Saxon viimase plaadi EMI plaadifirma alt ja see kandis nime “Destiny”.

Sellele järgnes kontsertturnee koos Manowar’ga ja teise kontsertalbumi "Rock And Roll Gypsies" ilmumine. Järgemääda ilmusid albumid "Forever Free" 1992. aastal ja 1995 "Dogs Of War" ning "The Eagle Has Landed Pt. II" aastal 1996.

Mais 1997 andis Saxon välja uue plaadi nimega "Unleash The Beast", mis jõudis Top 100 hulka Saksamaal, Rootsis ja Shveitsis. Järgmisel aastal andis bänd 26 kontserti USA-s.

Saxon come-back albumiks peetakse 1999. aastal ilminud plaati “Metalhead”. Sellele järgnes kontserttuur, mis kulmineerus esinemistega festivalidel Bloodstock Inglismaal ning Wacken Saksamaal.

Aastal 2002 ilmutas Saxon kogumiku "Heavy Metal Thunder" ning 2004 kauamängiva “Lionheart”.

Vanusepiiranguta kontserdil toetab Saxonit erikülalisena ansambel Masterplan Saksamaalt ning aastalõpuni saab üritusele lunastada pileti 300 krooni eest.