Et rahvalaulik Contra abikaasa Airi Hallik, 26, on päritolult mulk, korraldati abielu registreerimise tseremoonia Viljandimaal Heimtali mõisa viinaköögis. Pärast seda sõideti Otepää lähedale Annimatsi kämpingusse, kus peeti maha korralik mitme-päeva-pulmapidu.

Pidulisi oli koos seitsmekümne ringis, muusikat mängis ansambel Untsakad. Pulmaisana juhatas külalisteväge Ugala teatri näitleja ja lavastaja Talvo Pabut. Contra sõnul keegi pruudiröövi ei üritanud: “Mul olid rahumeelsed külalised, kellest keegi pruudi kallale ei kippunud.”

Pulmapidu vabaõhutelgis kestis Eesti kombe kohaselt päevi. “Viimased külalised lahkusid alles pühapäeva pärastlõunal,” rääkis Contra. “Ebatraditsiooniline oli pulm aga selles mõttes, et me ei tarvitanud pitsigi viina. Meile maitsevad rohkem õlu ja vein. Isa oli mul Urvastes laari käärima pannud, seda jõimegi.”

Contra ja Airi tutvusid mõne aasta eest Tartus. “Airi oli ühe mu tuttava kursaõde, sattusime temaga kord kokku ja nii see asi arenema hakkaski,” meenutas Contra.

Tutvumises “süüdi” olnud tuttav on noorluuletaja Veiko Märka: tulevased abikaasad kohtusid tema korraldatud Noorte Autorite Koondise luuleõhtul. Airi Hallik õpib Tartu Ülikoolis ajakirjandust ning on kirjutanud viimasel ajal peamiselt Maalehele.

Noorpaar jääb elama Tartu üürikorterisse. “Mina elan seal, kus Airi,” oli Contra kindel mehesõna.

“Värske abielumehena on mul endal kohe selline teistmoodi tunne sees!” kiitis Contra. “Abielu näitab ikka ära, et suhe on tõsine ja osapooled võtavad teineteist tõsiselt.”

Valdo Jahilo