Hetkel veel Hollywoodis viimasel helilisel lihvimisel oleva „Detsembrikuumuse“ produtsendi Artur Talviku sõnul tehti filmi sealse helindamise otsus just kõrge kvalifikatsiooniga soundiprofessionaalide pärast, kes on oma elualast terve teaduse arendanud.

„Olen alati täheldanud, et Euroopa ja Ameerika filmide helikeel on väga erinev – Hollywoodi suure kogemusega filmitegijate käekirja iseloomustab tunduvalt julgem ja lennukam helikasutus,“ selgitas Talvik pressiesindaja vahendusel.

Ta kinnitas, et Solange S. Schwalbe ja tema Doghouse Post produktsioonimeeskonna põhjaliku töö tulemusena on Widget Post stuudios lindistatud „Detsembrikuumuse“ puhul oodata heliliselt igati efektset ja kõrgekvaliteedilist tulemust, mis haarab kõik meeled ja toob loo nüansid peensusteni välja.

Helirežissöör Solange S. Schwalbe, kes esineb „Detsembrikuumuse“ tiitrites Solange of Hollywoodi nime all, on Hollywoodis tegutsenud alates 80ndatest ning olnud tegev umbes 140 filmi helindamise juures – muu hulgas näiteks tuntud kassahittide „Rambo III“ (1988), „The Flintstones“ (1994), „The Green Mile“ (1999), „Black Hawk Down“ (2001), „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl“ (2001) ja „The Da Vinci Code“ (2006) juures.

„Detsembrikuumuse“ järel võtab vastne Emmy-võitja käsile „The Da Vinci Code“ järje „Angels & Demons“ helitoimetamise.

”Detsembrikuumus” jutustab 1924. aasta 1. detsembril Tallinnas toimunud mässust ja kommunistlikust riigipöördekatsest ning noore armastuse katsumustest. Stsenaariumi autorid on näitekirjanik Mihkel Ulman ja ajaloolane Lauri Vahtre.

Filmis astuvad üles Liisi Koikson, Sergo Vares, Tõnu Kark, Mait Malmsten, Ain Lutsepp, Tambet Tuisk, Carmen Mikiver, Piret Kalda, Tiit Sukk ja teised. Režissöör Asko Kase käe all valminud filmi toodab produktsioonifirma Eetriüksus, kust on tulnud ka sellised filmid nagu ”Vastutuulesaal”, ”Kõrini!”, ”Vanad ja kobedad saavad jalad alla” jt. „Detsembrikuumuse“ eelarve ulatub 27 miljoni kroonini.

Film esilinastub 16. oktoobril.