Läinud neljapäeval panid Virginia osariigis Chesapeake’is elavad õed Emily ja Melissa McIntire nalja pärast müüki USA Illinoisi osariiki meenutava kujuga suhkurdatud maisihelbe.

Emily avastas selle koolis tundi kiirustades Kellogg’s Frosted Flakesi karbist krabatud peotäies alles viimasel hetkel enne suhu pistmist. Õigupoolest jäi helves esialgu silma vaid tänu suurusele – pikkus on umbes 5 cm ja laius 3,5 cm. Helvest lähemalt silmitsedes pani aga Emily tähele: “Helde aeg – see on ju Illinois!”

Tüdruku vanemad soovitasid leiu oksjonile panna, mida Emily oma õe Melissa vahendusel ka tegi, ja helves pakiti seniks hoiule vooderdatud ehtekarpi. Müüjate kinnitusel pole nad tavapärasemast õhema suhkrukattega helbe kuju muutnud ning pakkusid tasuta kohaletoimetamist, kui ostja elab Illinoisis.

Tuhanded huvilised

Esialgu lootsid õed teenida heal juhul kümme dollarit, mille eest saab osta veel armastatud maisihelbeid. Pakkumised läksid aga järjest pöörasemaks ja kui helbe hind tõusis üle 50 dollari (umbes 500 krooni), avaldati sellest juba meedias esimesed lood.

Kaks päeva enne oksjoni

“Great Illinois Corn Flake” lõppu oli hind kerkinud üle 200 000 dollari ehk üle kahe miljoni krooni. Fenomenaalne helbeäri meelitas pakkumist vaatama rohkem kui 171 000 inimest üle kogu maailma.

Ja siis võttis eBay oksjoni oma keskkonnast maha, sest nende kasutustingimused ei luba müüa pakendamata toitu.

Pettunud õed ei andnud siiski alla, vaid panid müüki paberkupongi, mille ostja saab vahetada Illinoisi maisihelbe vastu. Kupong pole aga suutnud veel helbe edu korrata: eile pakuti selle eest vaid napilt üle 120 dollari. McIntire’id loodavad 21. märtsil lõppeva oksjoniga teenida siiski piisavalt raha perepuhkuseks Disney  Worldis.

Illinoisi-helbe ärist võtsid tuld teisedki pakkujad, eBaysse olid eilseks müüki pandud ka Mississippi, Texase ja New Jersey osariigi ning Lõuna-Ameerika kujuga maisihelbed. Samuti saab sealt soetada näiteks ligi kilo kaaluva ja tulnuka näoga kartuli, naerunäoga saiaviilu, Pacmani näoga kartulikrõpsu või maasika “Neitsi Maarja ja Jeesuslaps”.

Vaata ka:

http://www.bizarrebids.com