Eno Raua lasteraamatus tuntuks saanud Muhvi sõiduvahendi tüüpi autosid on Euroopa tootjad valmistanud ligi kümme aastat. Tuntumad neist on Renault Kangoo, Citroën Berlingo / Peugeot Partner. Eestis said sellised sõidukid hellitusnime naksitralliauto.

Nende valmistamine oli lihtne – esmalt ehitati pakiauto ning selle baasil lisati valikusse kahe istmerea ning akendega pereauto versioon. Selline sõiduk on ruumikas ja väga praktiline, kuid tarbesõiduki viimistluse ja sõi-duomadustega. ·koda alustas sellise auto ehitamist aga teisest otsast – esmalt sõiduauto ning alles siis selle baasil pakiauto. Sellega tabas ta naelapea pihta. ·koda Roomsterit on saatnud Euroopas suur müügiedu: esmalt neljas koht Euroopa parima sõiduki valimisel ning nüüd siis Eesti aasta auto 2007 tiitel.

Roomsterit iseloomustab neli suurepärast omadust – pereauto jaoks ideaalne ruumilahendus, teiste naksitralliautodega võrreldes mäekõrguselt paremad viimistlusmaterjalid ning mugavusvarustus, efektne disain ja kõige tipuks talutav hind.

Sellega rahuldab Roomster keskmise perekonna kõik vajadused ning omanik ei pea auto välimuse pärast piinlikkust tundma. See oli ka põhjus, miks Ïüriisse kuulunud Eesti 21 ajakirjanikust seitse andsid ·koda Roomsterile maksimumpunktid ja teist sama palju ajakirjanikke teise koha punktid.

·koda edu oli teiseks tulnud Honda Civicu ees üsna napp. Futuristliku välimusega väikesel keskklassi autol Honda Civicul jäi võidust puudu vaid neli punkti.

Üheksa aastat tagasi Eesti ostetuim auto on oma uue välimusega autoturgu taas kord raputanud. Nõudlus on märkimisväärselt suurem, kui tehas toota jõuab.

Julgus teistest erineda

Honda julgus rahvaautoga teistest erineda ning head sõidu-

omadused meelitasid kaheksalt ajakirjanikult maksimumpunktid. Honda teisest kohast vaid kolme punkti kaugusele jäi Civicu otsene konkurent Seat Leon. Ajakirjanikud hindasid kõrgelt Leoni häid sõiduomadusi ning sportlikku loomu.

Kolmele järgmisele finalistile jagus pjedestaalil olijatest oluliselt vähem punkte. Hiljuti Euroopa aasta autoks valitud Fordi suur mahtuniversaal S-Max saavutas Eestis neljanda tulemuse. Sellele järgnesid kaks uut väikeautot – Opel Corsa ja Peugeot 207.

Ajakirja Tehnikamaailm eestvedamisel valitakse Eestis aasta autot seitsmendat korda. Eelmisel aastal pärjati võitjaks BMW 3. seeria.