Miksikese “Learning Folders” programmi koordinaatori Mihkel Pilve sõnul on selle projekti edu Euroopas seletatav uue lähenemisviisiga õppeprotsessile, mis peab olema palju loomingulisem ja õpilast kaasa haaravam, kui varem.

“Tänapäeval ei ole õppimine raamatutest pähe tuupimine ja lünkade täitmine töövihikus. Saadavat infot on õpetajal vaja kogu aeg uuendada ja muuta, ka õpilane saab loomisprotsessis osaleda. Sellest kontseptsioonist lähtudes olemegi üles ehitanud projekti, mis on nüüd laienemas ka teistesse Euroopa riikidesse,” selgitab Mihkel Pilve.

Eesti koolides haarasid Miksikese poolt pakutud õppevõimalustest kinni nii õpetajad, õpilased kui ka lapsevanemad. Eesti Koolijuhtide Ühenduse juhatuse aseesimehe Jaan Reinsoni sõnul näitab Eestis käivitunud internetiõppe kogemuste ja oskuste edasiandmine teistele Euroopa riikidele seda, et ka nii väikesel riigil on võimalik Euroopa Liidu sees omalt poolt haridusvallas midagi uut välja pakkuda, mitte olla vaid abivajaja rollis.

”Miksike on kindlasti üks eesrindlikumaid ja laialt kasutatavamaid tarkvara keskkonna tootjaid. Tema loodud materjale kasutavad paljud õpetajad ja õpilased. Miksike on muutnud õppimisvõimalused interaktiivseks, on võimalik saada tagasisidet, suhelda, kontrollida ise oma teadmisi, oluline on ka võistlusmoment. See programm aitab tutvustada Eestit ka infotehnoloogiamaana, võib-olla tulevikus saab infotehnoloogia toodang, näiteks õpitarkvara üheks meie müügiartikliks,” leiab Jaan Reinson.

Mihkel Pilve sõnul on Eestil praegu šanss saada n.ö. töökojaks, kus valmib algmaterjal Lääne-Euroopa tarkvara õppematerjalide tootmiseks ning saada näidisriigiks, kus võrgukeskse õppe mudelit edukalt ellu rakendatakse.

Miksikese “Learning Folders” projekt viiakse ellu koostöös Bremeni- ja Viini Ülikoolidega Austria, Saksamaa, Itaalia, Sloveenia ja Rootsi koolinoorteni.

Projekti rahaline maht on kaheksa miljoni krooni ringis, sellest kolmveerand tuleb Euroopa Komisjonilt läbi Sokratese-Minerva programmi, projektile oodatakse sada tuhat kasutajat erinevatest Euroopa riikidest.