2008. aasta kultuuripealinnas Stavangeris toimunud võistlusel Bocuse d’Or, kuhu tippkokad kutsutakse publiku ette üksteisega võistlema, oli Eestil au osaleda esmakordselt. Hindamiseks pidid kõik valmistama ühe roa lõhest ning teise lambalihast.

Igapäevaselt restoranis Egoist töötaval Djatshukil kulus kõrgele kohale jõudmisele muuhulgas 720 tundi treeningut, 40 kilo Norra lõhet, 60 kilo Iirimaalt pärit lambaliha, 20 kilo lambaneerusid ja sama palju lamba harknääret.

Iga kahe aasta tagant toimuvale Bocuse d’Orile pani aluse 20 aastat tagasi prantsuse tippkokk Pierre Bocuse. 1. ja 2. juulil toimunud Euroopa finaalis osales kokku 20 riiki, mida on varasemaga võrreldes rekordiliselt palju. Võistluse raames toimus ka kahepäevane toidumess, mis oli kohale meelitanud tuhandeid toidunautlejaid.

Eesti delegatsiooni juhiks oli Dimitri Demjanov, kes oli ühtlasi 20 Euroopa toidukorüfeest koosneva žürii liikmeks. “Maailma kõrgeima tasemega gastronoomiavõistluse lõppvooru jõudmisega täitsime edasipääsu eesmärgi,” oli Demjanov rahul, et võistlusel esmakordselt osalenutena oma kohalolu õigustada suudeti.

Ühtlasi valiti paarikümne abikoka seast Euroopa parimaks Vladislav Djatshukile paremaks käeks olnud 19-aastane Viktor Leshevitsh. “Oskasin seda pisut oodata, kuna olin eelnevalt oma töö kohta palju kiitvaid hinnanguid saanud,” sõnas Leshevitsh. Noormees avaldas lootust, et tulevikus õnnestub tal kogu suurvõistlus võita.

Eesti võistkonnale oli koha peal pöialt hoidmas paarkümmend Eesti toiduentusiasti.

Auhinnalisi kohti oli kolm ja need jagunesid paremusjärjestuses Norra, Taani ja Rootsi vahel.

Kokku pääsesid Lyonis toimuvasse finaali Eesti ja võitjariikide kõrval veel Prantsusmaa, Soome, Holland, Tsehhi Vabariik, Eesti, UK, Shveits Luksemburg, Island. Esmakordselt osalenud riikidest pääses Eesti kõrval 2009. aasta jaanuaris toimuvale lõppvõistlusele Prantsusmaal Lyonis vaid Tsehhi Vabariik.