Tänavune Eurovisioni lauluvõistlusele sõitev laul valitakse teistmoodi kui eelnevatel aastatel. Eelkõige on see parim Eesti laul, mitte parim eurolaul, ja selle võitja saab auhinnareisi Moskvasse Eurovisioni lauluvõistlusele, rõhutas ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet.

„Kui Eurolaulu ajal tehti kümnest võistlevast laulust videod, mida nädala jooksul eetris käiati, siis tänavu toimub ETV stuudios suur kontsertsõu, mis annab võimaluse näha ja kuulda kõiki laule korraga. Saadet juhivad vennad Kõrvitsad – Henry ja Robert,” ütles Normet.

Pärast kontserti on kolmel järgneval laupäeval eetris pooletunnised vahesaated, mis annavad kerges ja humoorikas vormis ülevaate laulust ja esitajast, üks saadetest tuleb aga nii rutiinivaba, et püüab tegelda võitjate ennustamisega.

Teine kontsert

„Kuu aega, mis jääb 7. märtsi suure kontserdini, on aeg, mille jooksul leiab iga laul oma fännid ja fänn oma laulu, nii et finaalis ei kõla ühtegi tundmatut lugu. Kuigi raadiotes mängitakse Eesti laule juba mitmeid nädalaid, annab sel laupäeval toimuv suur telekontsert võimaluse neid kõiki kuulda ja eelkõige näha koos,” teatas Normet.

7. märtsil näevad televaatajad kahetunnist, enneolematu lavakujundusega suurt telesaadet, mille lõppedes valitakse telefonihääletuse ja žürii abil võitjalaul, mis sõidab maikuus Eestit esindama Moskvasse Eurovisioni lauluvõistlusele.

„Mõtlesime ja kaalusime, kus seda suurt kontserti korraldada, kuid jäime ETV stuudiote juurde. Kuna igal aastal on pidanud Eurovisioni lauluvõistluse korralduskomiteele saatma ka riiki esindava laulu video, siis tänavu saadame selle stuudiokontserdilt, ja video viib Moskvasse 16. märtsil Eesti delegatsiooni juht Heidy Purga,” ütles Normet.

„Eesti laulu“ kuu

Eesti laul 2009

Eurolauluks saamise tee ETV-s

•• 7. veebruaril „Eesti laul 2009” kümmet laulu tutvustav otsekontsert. Saadet juhivad Henry ja Robert Kõrvits.

•• 14., 21., 28. veebruar    pooletunnised laulu ja artiste tutvustavad saated ETV-s.

•• 7. märtsil ETV stuudios „Eesti laul 2009” finaalkontsert , mille võitja esindab Eestit Moskvas toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.