Nelja-aastase baarmeni staazhi jooksul on Puhjast pärit baarmen Kaupo Paltser jõudnud Tartust hotellist Taru ja baarist Püssirohukelder välja Tallinna. Alguses töötas ta baarmenina hotellis Olümpia, siis kutsuti ta tööle hotelli Park.

Hotellis Grand Mercure Tallinn toimunud võistlustel korraldati baarmenidele teadmiste test, nad pidid segama ka loosiga tõmmatud kokteili ning fantaasiakokteili ning läbima inglisekeelse vestlusvooru.

Paltser segas fantaasiakokteili Lolita (3cl calvados, 2cl martini rose, 1cl rohelist banaanisiirupit ja 1cl lime gordeili). Alkoholimarkide kohta käiva teadmiste testi kaalukust näitab see, et võitjana sai Kaupo Paltser 80-st võimalikust punktist 48, mis oli ka parim tulemus.

"Kohustuslikuks kokteiliks tõmbasin ma americana, mis on väga lihtne," lausus Paltser. Baarmenide võistlustel käis ta osalemas juba Tartus elades, Eestit on ta Bacardi Martini rahvusvahelistel võistlustel esindanud kahel aastal. Mullu saavutas noormees Itaalias võisteldes viienda koha, tunamullu Hispaanias seitsmenda koha ning nüüd oodatakse temalt esikolmikusse jõudmist.

Kolmel suurel Eestis korraldataval baarmenide mõõduvõtmisel on Paltser saanud Piccolo võistlusel grand prix ja Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha.

"Eks ma ikka vaatan kuidas inimesed napsu võtavad, karsklane ma ei ole ja pitsi ei sülita, " lausub baarmen, kes ise kokteilide asemel eelistab puhast, vana ja head konjakit.

Piret Tali