„Pavelil on võime läheneda mistahes ülesandele uue nurga alt ning luua tooteideid, mis on ühtaegu ootamatud ja sügavalt hinge puudutavad. Tulemuseks on innovatiivne ja sügavalt mõtestatud looming,” võttis SÄSI auhinna üks algatajatest, EKA tootedisaini osakonna juhataja, professor Martin Pärn kokku žürii otsuse.



Björn Koop pälvis ühe kolmest väikesest SÄSIst, kuna läbi oma töökuse, visaduse, suhtlusoskuse ja pillava loovuse, on ta suutnud tõestada oma võimekust ning pääsenud rahvusvahelise suurkorporatsiooni Hyndai disainimeeskonda.



Ülle Jehe võlus oma julge ja ebatraditsioonilise lähenemisega tekstiilidisainile. Tema loodud tektiiltooted on terviklikud – tekstiil teebki asjast toote.



Kolmas väikese SÄSI laureaadi, Igor Volkovi lihtsad, siirad, innovatiivsed, täielikult puhastunud mööbliesemed on hea näide traditsiooniliste printsiipide ja kaasaegse tehnoloogia ning tootmise koos kasutamisest.



Auhinnasaajad selgusid sel aastal üheksa nominendi seast. Lisaks laureaatidele kandideerisid noored disainerid Ingela Viks, Kaspar Torn, Helico Pipistrello, Kaspar Paas ja Monika Järg.



Arhitektuuri- ja Disainigaleriis üle antud preemia on mõeldud noorele disainerile väljapaistva disainialase tegevuse eest kahel viimasel aastal. Peapreemia suuruseks sel aastal on 50 000 krooni, iga Väikese SÄSI preemia on 10 000 krooni suurune. Auhinna määras disainispetsialistidest koosnev žürii, kuhu kuulusid Signe Kivi, Martin Pärn, Sven Sõrmus, Mare Kelpman, Rain Pikand, Andrus Aaslaid, Hugo Mitt ja Ville Jehe.



Auhinna väljaandmist korraldab Disaini Innovatsioonikeskus, selle taga on MTÜ Sina, Mina ja Keegi. SÄSI 2006 toetajad on kodumaised disainitööstuse esindajad AS Thulema, AS Aquator, AS Haapsalu Uksetehas ja Galerii SooSoo.