Nüüdsest on Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudis võimalik tutvuda tuleviku proovikabiini ühe osaga – kogu inimkeha skänneriga, teatas ülikool.
Astudes sellise skänneriga varustatud proovikabiini loob arvuti inimesest täpse virtuaalse koopia, mida saab omakorda kasutada virtuaalselt riiete selga proovimiseks nii tavalistes poodides kui internetipoodides, kus seni riiete selga proovimise võimalus puudus. ”Oleme jõudnud prototüübini, seda testinud ja tõestanud, et arendus on olnud õigel teel. Esimesed rakendused hakkavad tööle juba hilis-suvel. Praegu käivad läbirääkimised klientidega, kellega peatselt algavad kommertsrakenduste testid,” kommenteeris saavutatut OÜ Massi Miliano esindaja Heikki Haldre.

Täna veel tulevikutehnoloogiana kõlav projekt on arendamisel Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi ja OÜ Massi Miliano koostöös.
Rõivatööstusele biorobootikat loova koostöö käigus on arendamisel eespool kirjeldatud proovikabiin ning mitmeid teisi põnevaid rakendusi.
Tartu Ülikoolis loodav robotiline inimkeha jäljendav mannekeen on lahendus probleemile, kuidas valmisriideid visualiseerida.
Selle abil saavad tööstused luua rõivaid, mille suurusnumber on kohane ka näiteks Eesti või Soome inimeste kehatüübile; virtuaalsed rõivapoed saavad võimaluse pakkuda klientidele riiete proovimise võimalust; ning kõrgtehnoloogilisest proovikabiinist saab tellida mõõduriideid, mille hind jääb võrdseks masstööstuses loodud poeriietega.

Tavaline proovikabiin võib olla kõrgtehnoloogiline – kui astuda sellisesse proovikabiini, loob arvuti inimesest virtuaalse kehastuse.
Peeglis enda ees näeb inimene end kandmas täiesti teistsuguseid riideid.
Viipega võib hetkeliselt valida tuhandete rõivaste vahel ning vaadata, kuidas need endale selga sobivad.
Sellise proovikabiiniga varustatud poes on valik peaaegu piiramatu ja rõivaste mõõdud sobivad täpselt.