Tegemist on koostööprojektiga, mida veavad ETV, Tallinna ülikool (TLÜ), Tallinna pedagoogikaseminar (TPS) ja Eesti koolimetsade liit. ETV osaleb projektis esimest korda. Telesaated on üks osa rahvustelevisiooni panusest ÕÕ-projekti. Teine pool on audiovisuaalse õppevahendi tootmine. Nõuandeid jagavad Rootsi Linköpingi ülikooli õppejõud, kel on 15-aastane ÕÕ-kogemus.

“Teeme 32 saadet – kaks 16-saatelist sarja. Esimene läheb eetrisse sel sügisel, oktoobrist (saated salvestatakse augustis), teine sari, mis salvestatakse järgmisel kevadel lumesulamise aegu, jõuab ETV ekraanile 2007. aasta sügisest. Üks saatesari on suunatud eelkooliealistele, teine – põhikoolidele ja gümnaasiumidele,” tutvustas ETV panust programmitellija Eero Spriit.

“Telesaadetest valitakse välja lõigud, millest tehakse DVD ning lisatakse õppemetoodika. Toodame 300 DVD-d, mis jagatakse koolidele, et õpetajad saaksid õppida, kuidas ÕÕ-tunde läbi viia,” ütles Spriit.

Õuesõpe (Outdoor Learning) on kogu maailmas üha enam tähelepanu köitev õppimisviis. Väljas saab õppida mitte ainult loodusteadusi, vaid kõiki õppeained. Õuesõppimise juured pärinevad Aristotelese koolist ja Eestis on selle õpiviisi eestvedaja Mikk Sarv Eesti koolimetsade ühendusest.

Eesti ÕÕ-projekti toetab Euroopa Liit. 3,53 miljoni kroonisest eelarvest katab 2,65 miljonit Euroopa sotsiaalfondi elukestva õppe arendamise sihtasutus Innove. ETV panustab 25% koos TLÜ ja TPS-iga.

“ETV tahab olla noortega aktiivselt tegelev meediaorganisatsioon, kes oma rahaga toetab selle õppimisvaldkonna arendamist,” põhjendas projektiga ühinemist Spriit. Telesaade hõlmab summast alla poole. Ülejäänud raha läheb metoodika väljatöötajaile, õppejõududele jne.