Jaapani valitsus pakub eesti üliõpilastele stipendiumi õppimiseks mõnes Jaapani ülikoolis jaapani keelt ja kultuuri.

Stipendiumi soovijad peavad praegu õppima ülikoolis vähemalt kolmandal kursusel ning valdama heal tasemel jaapani keelt. õppeperiood kestab Jaapanis ühe aasta ning algab tänavu sügisest. Stipendium katab transpordi- ja elamiskulud ning õppemaksu. Sobivad 18-30-aastased üliõpilased valib välja Jaapani Tallinna saatkond koos Eesti haridusministeeriumiga. Taotlused Jaapanisse õppima pääsemiseks tuleb esitada 1. märtsiks haridusministeeriumi teaduse ja ülikoolide osakonda.

Viis loomaliiki on väljasuremisohus

Eestis elab viis eriti ohustatud loomaliiki, kes on kantud Balti regiooni Punasesse raamatusse, eriti ohustatud taimeliike on 19.

Eriti ohustatud loomaliigid on ebapärlikarp, madukotkas, rabapistrik, rabapüü ning euroopa naarits. Ebapärlikarpe elab meil üks populatsioon, madukotkaid üks paar ja euroopa naaritsaid 200 isendit. Kõigi nende loomade arv väheneb. Rabapistrike ja rabapüüde arv ei ole teada. Ohualtid loomaliigid on must toonekurg, merikotkas, kalakotkas, kaljukotkas ja lendorav.

Kokku on Eestis statistikaameti andmetel 64 imetaja-, 331 linnu-, viis roomaja-, 11 kahepaikse, 76 kala-, 1600 kõrgema taime, 500 sambla-, 800 sambliku-, 3500 seene- ja 11 600 selgrootu liiki.

Detsembris kukkus keeleeksamil läbi 58 inimest

Detsembris osales eesti keele ja põhiseaduse tundmise eksamil 438 inimest, kellest 58 kukkus läbi. Eksami tegi ära 380 kodakondsuse taotlejat, mis teeb sooritusprotsendiks 86,8, ütles kodakondsus- ja migratsiooniameti juhataja Koidu Mesilane.

Nii eesti keele kui seaduse tundmise eksamil osales alates eelmise aasta 21. novembrist 168 inimest, kellest eksami sooritas 149. Ainult põhi- ja kodakondsusseaduse eksamil käis 270 kodakondsuse taotlejat ning eksam õnnestus ära teha 231.

Eesti Raadio õnnevakk kogus üle 160 000 krooni

Eesti Raadio traditsiooniline heategevuskampaania õnnevakk kogus üle 160 000 krooni, ütles õnnevaka projektijuht Tiia Palmaru.

Eesti Raadio eesti- ja venekeelsete programmide koostöös 17. detsembrist 7. jaanuarini läbi viidud heategevuskampaania käigus koguti üle Eesti raha Tallinna lastehaiglale hädavajaliku narkoosiaparaadi ostmiseks. Eesti Raadio eestikeelne programm kogus üle 100 000 krooni, venekeelne programm (Raadio 4) 60 000 krooni. Lisaks laekus Eesti Raadio Pärnu stuudiole üksikvanurite toetuseks 5300 krooni.

õnnevakk läks Eesti Raadios eetrisse kuuendat aastat. Annetajate arv on aasta-aastalt kasvanud. Heategevuskampaania lõplikud tulemused selguvad Palmaru sõnul 20. jaanuariks.

Baltic News Service/ETA